Λαφαζάνης σήμερα,6-7μ.μ, στη Vergina-TV:Ανάγκη πρωτοβουλίας για μια νέα ριζοσπαστική πολιτική κίνηση

1048
ρωσία

Μια ιδιαίτερη, πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη παρέμβαση θα έχει αύριο Τετάρτη στις 6-7 μ.μ, στη Vergina TV, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσα από την τακτική εβδομαδιαία εκπομπή του, “Σπίθα Ανατροπής“.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού αναφερθεί στις τρέχουσες πυκνές, κρίσιμες και δυστυχώς άκρως δυσμενείς εξελίξεις στην πολιτική ζωή, που αφορούν, κυρίως, το οικονομικοκοινωνικό πεδίο και την αμείωτη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, θα τονίσει ότι η χώρα, πάνω από ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη, πνίγεται στην ύφεση, στην κρίση, στην ανεργία και στην πρωτοφανή φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα η ακολουθούμενη στρατηγική βαθιάς υποτέλειας στον ευρωατλαντισμό και κατευνασμού προς την Τουρκία, εξωθεί την Ελλάδα από υποχώρηση σε υποχώρηση με μεγάλους κινδύνους απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων και εδαφικής κυριαρχίας.

Η χώρα μας με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο εκποιείται εθνικά και οικονομικά και βυθίζεται μέσα στην αποεπένδυση, στην παραγωγική διάλυση, στον αφελληνισμό των οικονομικών κλάδων που έχουν απομείνει ενεργοί, στη γενικευμένη διαφθορά, ενώ η κοινωνία, στην όλο και μεγαλύτερη πλειοψηφία της, εξανδραποδίζεται και εξαθλιώνεται.

Όλα τούτα, θα τονίσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν αποτελούν απλές συνέπειες της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης ούτε μόνο συνέπειες της πανδημικής κρίσης του τελευταίου διαστήματος.

Όλα τούτα τα δεινά είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι στην πολιτική μας ζωή κυριαρχεί, ιδιαίτερα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, ένα εξωνημένο, φαύλο και αναξιόπιστο διακομματικό πολιτικό κατεστημένο, βαθύτατα εξαρτημένο από ξένα κέντρα και από μια διαπλεκόμενη παρασιτική εγχώρια ολιγαρχία. Αυτό το  κατεστημένο , δυστυχώς, νομιμοποιείται σε μια ανάπηρη Δημοκρατία από μια σε σημαντικό βαθμό χειραγωγημένη, καταδολιευμένη και εκφοβισμένη ψήφο και αποχή των πολιτών.

Στη χώρα, θα αναλύσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαγράφεται σήμερα όλο και πιο καθαρά ένα μεγάλο πολιτικό κενό. Αυτό το κενό παρουσιάζεται από τη μια μεριά λόγω μιας κυβέρνησης αποτυχίας και από την άλλη λόγω μιας “ανύπαρκτης”, αναξιόπιστης και συναινετικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα οι πολυδιασπασμένες δημοκρατικές αντισυστημικές δυνάμεις αριστερού και μη προσανατολισμού, δεν διαθέτουν η κάθε μια από μόνη της, για διαφορετικούς λόγους, την επιβαλλόμενη στις σημερινές συνθήκες επίκαιρη πολιτική και προγραμματική εναλλακτική λύση  και ισχυρή βούληση να αμφισβητήσουν εδώ και τώρα και αποτελεσματικά το σημερινό καθεστώς και να ανοίξουν τον δρόμο σε μια νέα διακυβέρνηση της χώρας και μια ανεξάρτητη, παραγωγική, κοινωνική, δημοκρατική και δίκαιη Ελλάδα.

Αυτήν την ώρα, για να καλυφθεί το σημερινό πολιτικό κενό και να ανακοπεί ο παρακμιακός κατήφορος, η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα πολιτική πρωτοβουλία και ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα, όπως έχει ανάγκη από μια νέα ριζοσπαστική πολιτική κίνηση που θα πρωτοστατήσει για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό,  για να διαμορφωθούν νέα ανατρεπτικά δεδομένα και για να συνενωθούν σε ένα μεγάλο παλλαϊκό μέτωπο όλες οι δημοκρατικές αντισυστημικές δυνάμεις, στη βάση ενός νέου σύγχρονου, ριζοσπαστικού ανορθωτικού προγράμματος, πέρα από παρωχημένες προδιαγραφές που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, απέτυχαν και κατέρρευσαν.

Οι αριστερές και αντισυστημικές δυνάμεις της χώρας και βεβαίως στην αριστερά δεν περιλαμβάνουμε τον μνημονιακό και μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βγάλουν πραγματικά συμπεράσματα όσο και αν αυτά πονάνε, από τις διεθνείς και εγχώριες αποτυχημένες απόπειρες να αλλάξουν τα κυρίαρχα συστήματα.

Σήμερα χρειαζόμαστε ριζοσπαστικές ανατρεπτικές δυνάμεις που θα μπορούν να συνδυάσουν στην πράξη μια παραγωγική οικονομία που θα παράγει αξιόπιστα και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα και θα προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές διεθνών προδιαγραφών, μέσα σε πλαίσια ανθρωπίνων εργασιακών σχέσεων και αμοιβών.

Όπως σήμερα χρειάζεται μια ριζοσπαστική δύναμη στη χώρα μας και ένα μπλοκ αντισυστημικών δυνάμεων που θα έχουν βαθιά πατριωτικά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για να προασπίσουν την εθνική ανεξαρτησία, την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Σήμερα οι γνήσιες αριστερές, προοδευτικές, αντισυστημικές δυνάμεις θα πρέπει από κοινού να καλέσουν τον λαό και να τεθούν στη πρώτη γραμμή μεγάλων παλλαϊκών κινητοποιήσεων, για την προάσπιση της χώρας και την αποτροπή πολιτικών υποτέλειας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στο όνομα, υποτίθεται, αποφυγής “χειρότερωνεξελίξεων και δεινών. Μια χώρα που εκχωρεί την κυριαρχία της, έχει ήδη υποστεί το χειρότερο, ενώ, ως συνήθως, ακολουθεί ο “αφανισμός” της.

Αναφερόμαστε, λοιπόν, όπως θα τονίσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ένα πρόγραμμα βαθιών μετασχηματισμών εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας που θα έχει πρωταρχικά ως σημαίες του τα μεγάλα επίκαιρα αιτήματα:

  • Την απαλλαγή της χώρας μας από τη νεοαποικιοποίηση των Βρυξελλών, της Γερμανίας και των ΗΠΑ
  • Την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας
  • την ριζική εκ θεμελίων αναδιοργάνωση του κράτους σε νέες αποτελεσματικές για την οικονομία και κοινωνία βάσεις, όπου το κράτος θα υπηρετεί τον λαό και τη χώρα και όχι το αντίστροφο
  • Την κινητοποίηση για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στο πλαίσιο ενός δημόσιου και αναπτυξιακού τραπεζικού συστήματος που θα έχει ως προτεραιότητα την προάσπιση και γενίκευση της λαϊκής στέγης και τις επενδύσεις στη χώρα
  • Την παραγωγική οικονομική ανασυγκρότηση με μια ανεξάρτητη εθνική οικονομική και νομισματική αναπτυξιακή πολιτική
  • Την πολυδιάστατη πατριωτική αντιιμπεριαλιστική εξωτερική και αμυντική πολιτική
  • Την βαθιά δημοκρατία σε μια αντι-ολιγαρχική Ελλάδα
  • Την κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις σε μια νέα δημόσια ζωή χωρίς ανεργία και φτώχεια, χωρίς διαπλοκές, χωρίς διαφθορά και πελατειακά δίκτυα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα τονίσει ότι είναι έτοιμος να συμβάλλει μαζί με πολλούς άλλους, με ανοιχτό και δημιουργικό πνεύμα, στη διαμόρφωση αυτής της εθνικά και κοινωνικά απόλυτα αναγκαίας ριζοσπαστικής πολιτικής κίνησης, η οποία θα πρέπει να συγκροτηθεί και να στελεχωθεί με όρους ανιδιοτέλειας, αφοσίωσης, αυταπάρνησης, συλλογικότητας, αξιοπιστίας, σοβαρότητας, προγραμματικής επάρκειας και αγωνιστικού κοινωνικού προσανατολισμού.

Η εκπομπή προβάλλεται ζωντανά:

1) Θεσσαλονίκη μέσω DIGEA – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV
2) Cosmote Tv  – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV (κανάλι 655)
3) Στο Web Tv του καναλιού:  https://verginanews.gr/web-tv-2/

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας