Λαφαζάνης: Αποχαιρετούμε έναν ήρωα, έναν παντοτινό παρτιζάνο, έναν πραγματικό άνθρωπο!

2033
λαφαζάνης

Συγκλονισμένοι μάθαμε τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Μανώλη Γλέζου, σε μια στιγμή που η πατρίδα μας και η Ανθρωπότητα βιώνουν μια μεγάλη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Ο Μανώλης Γλέζος “επέλεξε” να φύγει από τη ζωή μια μέρα που κάποιοι άλλοι μάρτυρες της Αριστεράς και των λαϊκών αγώνων έπεφταν εκτελεσμένοι από το ανώμαλο μετεμφυλιακό καθεστώς. Ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Ηλίας Αργυριάδης, ο Νίκος Καλούμενος και ο Δημήτρης Μπάτσης.

Ο Μανώλης Γλέζος και μ’ αυτήν ακόμα την “επιλογή” του τιμά μια ολόκληρη ηρωική ιστορία αγώνων και θυσιών της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, αλλά κυρίως μας υποδεικνύει έναν δρόμο αγώνα που πάντα έκανε πράξη στη ζωή του, για να απαλλαγούμε από τη φρικτή βαρβαρότητα που έχει κατακλύσει σήμερα την πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Όλος ο ελληνικός λαός και μαζί του όλη η δημοκρατική και προοδευτική Ανθρωπότητα σε όλο τον πλανήτη κλίνουν αυτές τις ώρες ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγάλο αγωνιστικό και ηθικό ανάστημα του πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης, του αδάμαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του φλογερού πατριώτη και μεγάλου μαχητή της Αριστεράς.

Ο δικός μας Μανώλης έφυγε όρθιος και ανυπότακτος, αρνούμενος σε όλη του τη ζωή να προσκυνήσει και να υποταχθεί σε ξένους δυνάστες και σε οποιαδήποτε μορφή κατοχής της πατρίδας μας και καταλήστευσης του λαού μας.

Ο Μανώλης Γλέζος, σύμβολο αγωνιστικότητας, θυσιών, αλύγιστου πνεύματος και ακούραστης δράσης, αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές, να σηκώσουν κι’ αυτές ψηλά τη δική τους σημαία του αγώνα για μια πατρίδα ανεξάρτητη, δημοκρατική, προοδευτική, δίκαιη και μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε και μόχθησε ολόκληρη τη ζωή του ο Μανώλης Γλέζος είναι ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα που οι δυνάμεις της βαρβαρότητας έχουν ξανασηκώσει κεφάλι και σπρώχνουν στην άβυσσο την περιοχή μας, την Ευρώπη και την Ανθρωπότητα, σε νέα δεινά, σε νέους πολέμους και σε μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση.

Δεν σε αποχαιρετούμε, Μανώλη, γιατί θα παραμείνεις ανάμεσά μας αθάνατος, με το όνομά σου γραμμένο με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον των ηρώων που πάλεψαν για μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και έναν κόσμο με λευτεριά, με δικαιώματα, με τιμή, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Τα βαθιά συλλυπητήρια μου στη σύντροφό του Γεωργία, την οικογένεια και τους δικούς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας