Λαφαζάνης: Αμφισβητώ την αξιοπιστία εκλογικών αποτελεσμάτων που βγάζουν ανεξέλεγκτες εταιρείες

3431
λαφαζάνη
Λαφαζάνης: Διακομματικός έλεγχος των εταιρειών και του λογισμικού τους.

Ο Παν. Λαφαζάνης με βαρυσήμαντη παρέμβασή του στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με το Κόμμα των Πειρατών και τον Πρόεδρό του Θαν. Γούναρη, την οποία σχεδόν αποσιώπησαν τα Μέσα Ενημέρωσης, αμφισβήτησε έντονα την αξιοπιστία των εκλογικών αποτελεσμάτων που δημοσιοποιούν οι επιλεγμένες εταιρείες (κατά παράδοση η Singular) και ζήτησε διακομματικό έλεγχο των τελευταίων, της λειτουργίας και του λογισμικού τους.

Ολόκληρη η συνέντευξη Λαφαζάνη έχει ως εξής:

Έλεγχος των εταιρειών που βγάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα

Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο, επίσης, το οποίο είναι σημαντικό. Για να συνεννοούμεθα. Εμείς θέτουμε ερώτημα για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία των εκλογικών αποτελεσμάτων που δίνουν οι εταιρείες οι οποίες επιλέγονται με έναν τρόπο αδιαφανή και δραστηριοποιούνται χωρίς έλεγχο.

Πρέπει να ξέρουμε ότι λαός ψηφίζει, οι πολίτες ψηφίζουν αλλά οι εταιρείες βγάζουν τα αποτελέσματα. Έχουμε ζωηρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων για τη Λαϊκή Ενότητα στις προηγούμενες εκλογές, όπου για μερικές χιλιάδες ψήφους μείναμε εκτός Βουλής.

Δεν έχουμε βεβαίως στοιχεία για να αποδείξουμε αλχημείες σε βάρος μας, γιατί δεν είχαμε δυνατότητα, ούτε τα πολλά χρήματα που απαιτούνταν, για να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Πάντως, αυτό που προτείνουμε και θα το διεκδικήσουμε, είναι θέμα αξιοπιστίας των επόμενων εκλογών, είναι να έχουν όλα τα κόμματα πρόσβαση στον έλεγχο των εταιρειών που καταμετρούν και στο λογισμικό τους και φυσικά στην τελική αποτύπωση των αποτελεσμάτων.

Νομίζω ότι αυτή η πρόταση είναι πρόταση δημοκρατίαςδιαφάνειας και αξιοπιστίας των επερχόμενων κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. Θα επιμείνουμε σε αυτήν την πρόταση μέχρι τέλους.

Η βάρβαρη σύλληψη Ασάνζ

Είχαμε πρόσφατα την αυθαίρετη και βάρβαρη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία νομίζω ότι συναντά τον αποτροπιασμό όλης της δημοκρατικής ανθρωπότητας. Η σύλληψη του Ασάνζ και μάλιστα ο τρόπος που έγινε, ο αυθαίρετος και παράνομος τρόπος που καταπατάει κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου, αυτή η σύλληψη λοιπόν δείχνει κάτι το οποίο είναι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο από μια αντιδημοκρατική αυθαιρεσία.

Δείχνει ότι η Δύση πλέον βαδίζει σε σκοτεινούς χρόνους και σε ένα νέο ολοκληρωτισμό που τον συναντάμε παντού, σε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που παίρνουν σήμερα τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτή η σύλληψη δεν είναι καθόλου άσχετη με την πρόσφατη Οδηγία της Ε.Ε. «φίμωσης» των ελευθεριών στο Διαδίκτυο.

Οι ΗΠΑ διέταξαν την σύλληψη Ασάνζ, η βρετανική κυβέρνηση εκτέλεσε την εντολή και χρησιμοποίησε ως υπαλλήλους την κυβέρνηση του Ισημερινού, την αποικιοκρατούμενη κυβέρνηση του Ισημερινού. Και οι υπάλληλοι των Αθηνών τηρούν σιγήν ιχθύος για την σύλληψη Ασάνζ. Και αναφέρομαι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Αίσχος τους!

Δεν αντελήφθησαν τι έγινε; Δεν έχουμε απλώς μία σύλληψη ενός δημοσιογράφου, του ιδρυτή των Wikileaks, ο οποίος έκανε συνταρακτικές, συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Έχουμε την κατάλυση της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Και τι απομένει πλέον; Το κνούτο το οποίο επικρατεί σήμερα στα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία δεν κάνουν δημοσιογραφία αλλά χειραγώγηση και αναπαραγωγή καθεστώτος.

Υπογράφω σε λευκό χαρτί!

Θέλω να πω, επίσης, ότι έστω στο «και πέντε», εν όψει των ευρωεκλογών, εμείς καλούμε όλες τις αριστερές, τις ριζοσπαστικές, τις προοδευτικέςπατριωτικέςδημοκρατικέςαντιμνημονιακές και αντισυστημικές δυνάμεις, έστω στο «και πέντε», σε μία πολιτική συνεργασία και εκλογική κάθοδο.

Αυτό που κάνουμε και προωθούμε σήμερα, Λαϊκή Ενότητα και Πειρατές, θα μπορούσαν να κάνουν όλες αυτές οι δυνάμεις και να παρακάθονται δίπλα μας, σε αυτό το τραπέζι, σε μία πολιτική και εκλογική συμπόρευση στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές Εκλογές. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικός σεισμός για την Ελλάδα και για την ελληνική πολιτική ζωή, γιατί θα κατέγραφε όλο αυτό το μπλοκ δυνάμεων ως τρίτη και ανερχόμενη δύναμη στην πολιτική ζωή, με γρήγορη προοπτική διακυβέρνησης. Δυστυχώς, αυτή η συμπόρευση δεν γίνεται πραγματικότητα γιατί κάποιοι περιχαρακώνονται και υψώνουν τείχη, θεωρώντας πως αυτοί έχουν το αλάθητο και κάποιοι άλλοι θα μολύνουν την κοινή πορεία.

Θέλω να πω ότι αυτές οι τάσεις, οι αντιενωτικές τάσεις, οι διχαστικές τάσεις, τους μόνους που ευνοούν είναι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και φυσικά, την ακροδεξιά και τον φασισμό. Αυτοί κερδίζουν από την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό στον ευρύτερο δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο. Και μη μου πείτε ότι οι διαφορές μας είναι τόσο μεγάλες που δεν επιτρέπουν τη σύγκλιση και τη συμπόρευση. Σε πρόσφατη συνέντευξή μου και για να δώσω παραστατικά αυτό που εννοώ, είπα ότι προσωπικά βάζω την υπογραφή μου σε λευκό χαρτίκαι ας βάλουν όλες αυτές οι δυνάμεις στο πάνω μέρους του χαρτιού τους όρους της συνεργασίας. Τους υπογράφω εν λευκώ. Γιατί πιστεύω ότι έχουν κοινή λογική και το στοιχειώδες πνεύμα αυτοσυντήρησης για τους όρους που θα θέσουν. Αυτό το λέω ως ένδειξη καλής θέλησης, για να μην υπάρχει άλλοθι και για να μην επικαλείται ο καθένας προσχήματαγια να μην προχωράει στην κοινή πορεία και στη συμπόρευση.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την ενωτική προσπάθεια μέχρι την τελευταία μέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων. Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε και άλλες θετικές κινήσεις που θα πλαισιώνουν τη συνεργασία μας, της ΛΑΕ δηλαδή, με τους Πειρατές. Και αυτό πιστεύουμε ότι θα το εκτιμήσουν ως στάση, ως αντίληψη, ως άποψη για την πορεία της χώρας οι πολίτες.

Ισχυρή, λοιπόν, Λαϊκή Ενότητα, ισχυρό Κόμμα Πειρατών, ισχυρή συνεργασία μας στις ευρωεκλογές και πάμε για τη νίκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας