Λαφαζάνης-Ήσυχος στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας καταδικάζουν το πραξικόπημα των ΗΠΑ

1819

Λαφαζάνης – Ήσυχος επισκέφτηκαν σήμερα την Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τον πρέσβυ της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντεζ

 

Παν. Λαφαζάνης: Εκφράσαμε στον πρέσβυ της Βενεζουέλας στην Αθήνα την απόλυτη καταδίκη μας στο αδίστακτο, πρωτοφανές στην μορφή, απροκάλυπτο και χωρίς προσχήματα, εν εξελίξει, πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ενάντια στη νόμιμη και λαϊκή κυβέρνηση της και τον Πρόεδρο Μαδούρο

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος του ΠΣ της ΛΑ.Ε επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τον πρέσβυ της χώρας.

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε εκ μέρους της ΛΑ.Ε την απόλυτη καταδίκη του στο εν εξελίξει πραξικόπημα των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους ενάντια στην νόμιμη, εκλεγμένη, λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον νόμιμο εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτό το αδίστακτο πραξικόπημα, σχεδιασμένο και οργανωμένο στην Ουάσιγκτον από τους πλέον επιθετικούς και τυχοδιωκτικούς κύκλους των ΗΠΑ, είναι πρωτοφανές στην μορφή του και εκτελείται ωμά, χωρίς κανένα πρόσχημα, με την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων ακροδεξιών συμμάχων τους στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η νέα αυτή πραξικοπηματική και τρομοκρατική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, η οποία δυστυχώς συναντά και την συναίνεση της ΕΕ, δεν αφορά μόνο αυτήν την χώρα ούτε μόνο την Λατινική Αμερική την οποία ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός πάει να ξαναμετατρέψει σε «πίσω αυλή του», αλλά καταδεικνύει το νέο βαθιά αντιδημοκρατικό, ολοκληρωτικό, επικίνδυνο και νεοαποικιακό πρόσωπο της Δύσης.

Ειδικότερα, ο Παν. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι πίσω από τις πραξικοπηματικές εξελίξεις, πέραν των άλλων, βρίσκονται οι αρπακτικές διαθέσεις των ΗΠΑ και της Δύσης επί του άφθονου «γλυκού» πετρελαίου της Βενεζουέλας και του μοναδικού ορυκτού της πλούτου της πλούτου, αποθέματα ανεκτίμητης στρατηγικής και οικονομικής σημασίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα παρά τις προφανείς διαφορές, έχει κάποιες αναλογίες με το συντελούμενο πραξικόπημα στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών για τον στρατηγικό αμερικανονατοϊκό έλεγχο, την οικονομική καταλήστευση και την νεοαποικιοποίηση των δύο χωρών και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε στον πρέσβυ της Βενεζουέλας την αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στην νόμιμη λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας και στον Πρόεδρο Μαδούρο και επεσήμανε ότι η ΛΑ.Ε θα εκφράσει έμπρακτα αυτή την αλληλεγγύη με πρωτοβουλίες για ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο αλληλεγγύης στην Μπολιβαριανή επανάσταση.

Ο Παν. Λαφαζάνης, τέλος, ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα, που η ΛΑ.Ε θα ξεκινήσει πορεία από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με κατεύθυνση την Βουλή ενάντια στην Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, θα εκφράσει, ταυτόχρονα, την διαμαρτυρία της έξω από την αμερικανική πρεσβεία ενάντια και στο αμερικάνικο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

Τέλος, ο πρέσβυς της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντεζ εξέφρασε στον Παν. Λαφαζάνη και τον Κ. Ήσυχο τις ευχαριστίες του προς την ΛΑ.Ε για την άμεση αλληλεγγύη της στο λαό και την λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ Λαφαζάνης και Φερνάντεζ συμφώνησαν να έχουν επίσημη συνάντηση την επόμενη Τετάρτη στις 11 π.μ στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας