ΛΑΕ Παρισιού: Νίκη στον Jean Luc Melenchon και στην έκτη γαλλική δημοκρατία

4222
έκπληξη
Η τοπική επιτροπή της ΛΑΕ Παρισιού ανακοινώνει την στήριξή της στο πολιτικό πρόγραμμα που εκπορεύθηκε από την France Insoumise και τον Jean Luc Melenchon, του οποίου την υποψηφιότητα υποστηρίζουμε εν όψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι ένα βαρύνον πολιτικό γεγονός για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Οι λαοί που έχουν υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κομισιόν, των άλλων θεσμών της ΕΕ και του ΔΝΤ δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές, στις οποίες προσβλέπουν με ιδιαίτερη ελπίδα. Καλούμε σε ήττα της πολιτικής γραμμής της λιτότητας, του ευρωατλαντισμού και του νεοφιλελευθερσμού που υλοποιήθηκε από τον Φρανσουά Ολάντ και τους συντρόφους του και σε νίκη μίας δυναμικής, λαϊκής ετυμηγορίας που θα υπηρετεί της αξίες της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αναδιανομής του πλούτου και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Έχοντας βιώσει την κοινωνική αναλγησία και την απολυταρχία της ΕΕ προς τον ελληνικό λαό και την ντροπιαστική υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μία ανερχόμενη δύναμη της ευρωπαϊκής αριστεράς διδάχτηκε από την ελληνική ήττα, αντλώντας τα κατάλληλα συμπεράσματα ώστε να χαράξει μία ελπιδοφόρα πορεία, σχεδιάζοντας μία ενδεχόμενη ρήξη με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, με την τυραννία του χρέους και την ολιγαρχία της ευρωζώνης. Ο Jean Luc Melenchon και οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το σχέδιο του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του μετώπου.
 Είναι απαραίτητο πλέον σήμερα να δώσουμε απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα της δημοκρατίας, της κοινωνίας, του ανθρωπισμού, της γεωπολιτικής και της οικολογίας στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο και να αποτρέψουμε την Άκρα Δεξιά να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια των λαϊκών στρωμάτων.
Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό ζήτημα στηριζόμενοι στα δικαιώματα του ανθρώπου και να αντιταχθούμε σε απάνθρωπες πολιτικές που τα καταπατούν, είτε αυτές εφαρμόζονται από την ΕΕ είτε από μέλη-κράτη. Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην Ευρώπη-φρούριο και να υποδεχτούμε με αξιοπρέπεια τους ξεριζωμένους που αναζητούν καταφύγιο από τους πολέμους και τη δυστυχία.
Η Λαϊκή Ενότητα μάχεται στην Ελλάδα για την κοινωνική πρόοδο, για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, για μία αρμονική συμβίωση της οικονομίας με τη φύση και τον πολιτισμό, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και για την επαναθεμελίωση των διακρατικών σχέσεων, στηριζόμενων στη συνεργασία και την ειρήνη.
Μαχόμαστε ενάντια στις στρατιωτικές επεμβάσεις και τους θηριώδεις εξοπλιστικές δαπάνες και παλεύουμε για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την υλοποίηση στη μεσόγειο ειρηνευτικών λύσεων, οι οποίες θα είναι βιώσιμες και θα σέβονται όλους τους λαούς της περιοχής.
Σε όλες αυτές τις μάχες, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν υπήρξαν πολύτιμοι σύμμαχοι μας. Η άνοδος αυτών των δυνάμεων, όπως και άλλων συνδικαλιστικών, πολιτικών και κοινωνικών, που προσβλέπουν στην κοινωνική αλλαγή, καθώς και η νίκη τους στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές θα φέρουν ελπίδα στον ελληνικό λαό και θα επιβεβαιώσουν τη βούληση του να συνεχίσει τη μάχη.
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΖΑΝ-ΛΥΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ, ΣΤΗ FRANCE INSOUMISE ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας