ΛΑΕ και Κίνημα συνέβαλαν στην αναστολή 7 πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών

1646

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, δημόσιο και Funds με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την τροπολογία για την καλύτερη προστασία των τραπεζιτών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 17/04/2019, με μεγαλύτερη ένταση την αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 548 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 20 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας 62, όπου είχαν προγραμματιστεί, έξη πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, με επισπεύδουσες τις Πειραιώς, Alpha Bank, αλλά και την Εθνική Τράπεζα που δίνει πρώτη το κακό παράδειγμα και στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους κατάγγειλαν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την άθλια τροπολογία τους για τα κόκκινα δάνεια ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους. Απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις, να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία και να γίνει βαθιά σεισάχθεια (διαγραφή) χρεών υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη, της “Ανυπότακτης Αττικής” με επικεφαλής την Μαριάννα Τσίχλη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κινητοποίησης ήταν η αναστολή εφτά πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας στην υπόλοιπη Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας