ΛΑΕ και κίνημα ανέστειλαν 2 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών

1223
ακαδημίας

Εκατοντάδες νέοι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών από τράπεζες, δημόσιο και FUNDS

Παν. Λαφαζάνης: Ντέκλαν Κοστέλο και Τζέφρι Πάιατ τα νέα αφεντικά, οι νέοι κηδεμόνες και υπερκυβερνήτες της χώρας

Παν. Λαφαζάνης: «Θεσμοί» – κυβέρνηση – τράπεζες καταργούν κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, δημόσιο και Funds με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, που μαζί τους διαπραγματεύεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο θα προστατεύει αυτούς και όχι τους δανειολήπτες, συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 20/03/2019, την αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 383 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 5 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 13:30 το πρωί, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, όπου είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, τρεις πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν για άλλη μία φορά ότι δεν εξαπατούνται από τα ψέματα της κυβέρνησης ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους. Επίσης, απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις, που θυμίζουν άλλες ανώμαλες πολιτικά εποχές στη χώρα μας, και να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση, που προκάλεσε η αναγγελία τους, αναστάλθηκαν 2 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Κατά τη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης ο Π. Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση:

«Η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση «θεσμών» και κυβέρνησης για το νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει την δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας επιβεβαιώνει κάτι που κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια.

Οι «θεσμοί» συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι, να επιβάλουν την θέληση τους και να παίζουν όπως η γάτα το ποντίκι τους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τα μνημονιακά κατεστημένα των Αθηνών.

«Θεσμοί» και κυβέρνηση προωθούν ένα νέο καθεστώς, που θα αντικαταστήσει τον διάτρητο ν.Κατσέλη, το οποίο ουσιαστικά καταργεί κάθε ίχνος κάλυψης στην πρώτη κατοικία, της οποίας η προστασία θα καταντήσει από δω και πέρα ένα αδειανό πουκάμισο.

Ένα τσουνάμι πλειστηριασμών αναμένεται με βάση τη συμφωνία θεσμών – κυβέρνησης – τραπεζών, το οποίο θα συνοδευτεί και από μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας από το ελληνικό δημόσιο.

Αυτό το μέγα έγκλημα καταδικάζει σε «θάνατο» την οικονομία και την ανάπτυξη ενώ «δολοφονεί» την κοινωνία και τις προοπτικές της.

Αυτές οι τραγικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τέλειωσαν τα μνημόνια αλλά και συνεχίζουν να υπάρχουν κάτω από χειρότερους όρους.

Κι αυτό διότι, ενώ συνεχίζουν και στην λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδο να υφίστανται σκληρές, μνημονιακού τύπου, δεσμεύσεις και ασφυκτικές κηδεμονίες, δεν υπάρχει όμως η χαμηλότοκη δανειοδότηση της χώρας, που υπήρχε όταν η Ελλάδα βρισκόταν και τυπικά σε μνημονιακά προγράμματα.

Αντίθετα η Ελλάδα τώρα υποχρεώνεται να δανείζετε με ληστρικά επιτόκια της τάξης του 4% τα οποία υποθηκεύουν κάθε ελπίδα αναπτυξιακής πορείας.

Στη σημερινή Ελλάδα, ακόμα χειρότερα απ’ τη περίοδο των τριών πρώτων μνημονίων, δύο πρόσωπα είναι και θα παραμείνουν τα νέα αφεντικά, οι νέοι κηδεμόνες και υπερκυβερνήτες του τόπου, ανεξάρτητα απ’ το ποιο μνημονιακό κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές: ο εκπρόσωπος των «θεσμών» Ντέκλαν Κοστέλο και ο πρεσβευτής γκαουλάϊτερ των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας