Λαβρόφ για Ryanair-Το περιστατικό να εξεταστεί βασιζόμενο στο σύνολο των πληροφοριών

434
Το περιστατικό να εξεταστεί βασιζόμενο
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στο περιστατικό αναγκαστικής προσγείωσης αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και την επακόλουθη σύλληψη από τις Αρχές του δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, τοποθετήθηκε για το περιστατικό της αναγκαστικής προσγείωσης αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ.
Ο Λαβρόφ τόνισε πως το συμβάν θα πρέπει να εξεταστεί με βάση το σύνολο των διαθέσιμων πληροφοριών, προσθέτοντας ότι οι λευκορωσικές Αρχές είναι πρόθυμες να παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία.
«Είμαστε υπέρ της εκτίμησης αυτής της κατάστασης όχι βιαστικά, αλλά βάσει όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, ειδικά αφού εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας έκανε μια λεπτομερή δήλωση» δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας τόνισε την ετοιμότητα των λευκορωσικών αρχών να ενεργήσουν με διαφάνεια, σύμφωνα με όλα τα διεθνή πρότυπα, και να δεχθούν ξένους εμπειρογνώμονες εάν είναι απαραίτητο.
Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι έχουν υπάρξει και στο παρελθόν τέτοια περιστατικά φέρνοντας ως παράδειγμα την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Κίεβο το 2016 για Αρμένιο πολίτη με το αεροσκάφος στη συνέχεια να συνεχίζει τον προορισμό του.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσίας μπροστά στις εκκλήσεις της λευκορωσικής αντιπολίτευσης σε νέες διαδηλώσεις.
Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως ελπίζει ότι ο λαός της χώρας δεν θα ακολουθήσει εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα κατάσταση για τα δικά τους συμφέροντα.
Η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι τεταμένη από την Κυριακή μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Ryanair στο Μινσκ. Το αεροσκάφος κατά την αναγκαστική προσγείωση συνοδευόταν από μαχητικό αεροσκάφος και όλοι οι επιβαίνοντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο πριν τελικώς οδηγηθεί σε κράτηση ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος καταζητούνταν.
Ο Προτασέβιτς, από τον Νοέμβριο, ήταν σε λίστα με καταζητούμενους διεθνώς από τις Αρχές της Λευκορωσίας, καθώς κατηγορείται ότι βοήθησε στη διοργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Μετά τη σύλληψη, το αεροπλάνο απογειώθηκε και πάλι για τον προορισμό του προς τη Βίλνιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας