Λαβρόφ για Συρία: Νατοϊκή ζώνη ασφαλείας δεν θα φέρει τίποτα καλό

1065
τουρκία

Η ιδέα διεθνούς ελέγχου της βορειοανατολικής Συρίας, εάν η συζήτηση συμπεριλαμβάνει το ΝΑΤΟ, δεν θα φέρει τίποτα καλό, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσον αφορά την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη βορειοανατολική Συρία με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς συζητείται», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Ίνε Έρικσεν Σορέιντε.Παράλληλα, επέκρινε τις πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Επειδή ο Γερμανός υπουργός Άμυνας ήταν ο πρώτος που πρότεινε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά επικρίθηκε αμέσως από άλλα μέρη της γερμανικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια, ο Γενς Στόλτενμπερκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, άρχισε να κάνει περίεργες δηλώσεις ότι ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αυτή την ιδέα, μερικά δεν την υποστηρίζουν πραγματικά … Αλλά εάν η συζήτηση συμπεριλαμβάνει το ΝΑΤΟ που θέλει να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, τότε φυσικά αυτό η ιδέα δεν έχει τίποτα καλό» είπε.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη συναντήθηκαν στο Σότσι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο πλευρές σύναψαν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε να κάνουν κοινές περιπολίες σε ζώνη βάθους 10 χιλιομέτρων στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας