Λαβρόφ για Βουλγαρία-Σε λίγο θα μας κατηγορήσουν για δολοφονία Φραγκίσκου Φερδινάνδου

725
Σε λίγο θα μας κατηγορήσουν για δολοφονία
Με ένα αιχμηρό σχόλιο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Βουλγαρία εις βάρος της χώρας του.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε την Τετάρτη τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Βουλγαρίας ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε εκρήξεις αποθηκών πυρομαχικών.
Ο Λαβρόφ υπογράμμισε σε ειρωνικό τόνο ότι η Μόσχα θα μπορούσε επίσης να κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον Δούκα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκο Φερδινάνδο το 1914.
Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έξι Ρώσοι πολίτες ήταν ύποπτοι για τις εκρήξεις, τρεις από τους οποίους κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας του Βούλγαρου επιχειρηματία Εμίλιαν Γκέμπρεφ.
Οι Βούλγαροι εισαγγελείς εξετάζουν επί του παρόντος τέσσερις εκρήξεις σε αποθήκες όπλων από το 2011 έως το 2020.
«Τόσο υπέροχο που δεν λένε ότι σκοτώσαμε τον Αρχιδούκα Φερδινάνδο, αλλά φαίνεται ότι σύντομα θα ακούμε τέτοιου είδους ισχυρισμούς» δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης αμφισβήτησε περαιτέρω τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε η Βουλγαρία έως και 10 χρόνια για να κατηγορήσει τη Ρωσία για τα αδικήματα.
«Είτε η βουλγαρική πλευρά δεν γνώριζε τίποτα, και μόνο τώρα, αφού η Τσεχική Δημοκρατία συνειδητοποίησε τα γεγονότα του 2014, αποφάσισε να ξεπεράσει τους Τσέχους και να κοιτάξει πολύ βαθύτερα στην ιστορική αναδρομή, ή ήξεραν όλο αυτό που συνέβαινε, αλλά για κάποιο λόγο δεν το δημοσιοποίησαν» σημείωσε ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί για το γεγονός ότι οι ιδιωτικές εταιρείες εμπλέκονται στο εμπόριο όπλων στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Βουλγαρία.
Στις 17 Απριλίου, η Πράγα ανακοίνωσε ότι 18 Ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν από τη χώρα λόγω υποψίας ότι οι αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών εμπλέκονται στις εκρήξεις του 2014 σε αποθήκες όπλων στο Vrbetice, στις οποίες σκοτώθηκαν δύο Τσέχοι υπήκοοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας