Λέσβος: Αυθαίρετες συλλήψεις 120 προσφύγων για την κατάληψη της πλατείας. «Λάδι» οι επιτιθέμενοι

1493
προσφύγων

Στη μαζική σύλληψη 120 μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη της Λέσβου, προχώρησαν οι αρχές.
Οι αλλοδαποί αντιμετωπίζουν τις εύκολες κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες (!), κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.
Στο σύνολό τους, οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών με τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο (!) για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της αστυνομίας και των αλλοδαπών. Προξενεί εντύπωση ότι οι συλλήψεις μεταναστών και προσφύγων προχώρησαν αυτόματα, ενώ όσοι επιτέθηκαν σχεδόν δολοφονικά στους ξένους στην πλατεία Σαπφούς αναζητούνται, τάχα, για να ταυτοποιηθούν!
Να σημειωθεί ότι ελάχιστοι ασχολούνται με τις πελώριες ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ, οι οποίες αφήνουν μετανάστες και πρόσφυγες, γέρους και μικρά παιδιά να ζουν κάτω από απάνθρωπες ζωώδεις συνθήκες επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία προοπτική. Η Ελλάδα έχει καταστεί μια περίκλειστη «φυλακή» προσφύγων και ταυτόχρονα είναι μια χώρα με μια ανεύθυνη και ανάλγητη κυβέρνηση και ένα ξενοφοβικό, παρηκμασμένο και κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα.
Σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφία τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, μόνο τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι 27 ήταν αλλοδαποί.

Για λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης μιλά ο δήμαρχος Λέσβου

Για αδράνεια και λανθασμένη διαχείριση στο προσφυγικό που οδήγησε στον εγκλωβισμό αιτούντων ασύλου και προκάλεσε τον φόβο της τοπικής κοινωνίας, κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας, ο δήμαρχος Λέσβου αναφέρεται στα επεισόδια, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας