κ. Ξανθέ είναι νόμιμες οι κάμερες σε χώρους Νοσοκομείων;

1186
κάμερες

Διαβάσαμε σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Βόλου (δείτε εδώ) ότι στο χώρο του τοπικού νοσοκομείου πρόκειται να τοποθετηθούν κάμερες, προκειμένου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Διοίκησής του, να αποτραπούν κρούσματα κλοπών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι κάμερες θα τοποθετηθούν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, το γκαράζ και σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο του Βόλου βεβαίως δεν πρωτοτυπεί σε αυτή την περίπτωση αφού αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Προκαλεί μάλιστα εντύπωση ότι παρά το γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν καταγγελθεί, όπως η περίπτωση του Νοσοκομείου Τρικάλων, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ σιωπά.

Εύλογα βεβαίως τίθεται το ερώτημα αν είναι νόμιμη η καταγραφή των ασθενών που προσέρχονται για εξετάσεις στο Νοσοκομείο ή αντίθετα αυτή η ενέργεια παραβιάζει κατάφωρα τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας πρέπει να πάρει θέση για το ζήτημα τώρα. Πολύ περισσότερο όταν ο σημερινός υπουργός υγείας στο παρελθόν είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να αφαιρεθούν κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε χώρους του.

Το θέμα αυτό θέτει προ των ευθυνών της και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων που πρέπει άμεσα να παρέμβει προκειμένου να διασφαλιστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τα οποία μάλιστα σχετίζονται με την υγεία τους.

Αναμένουμε η Διοίκηση της 5ης υγειονομικής περιφέρειας και η ηγεσία του Υπ. Υγείας να πάρει θέση για το ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο «μεγάλος αδελφός” μπαίνει στα νοσοκομεία με τις ευλογίες τους.

Σε κάθε περίπτωση το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να παραμείνει άφωνο απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τα τοπικά σωματεία πρέπει να κινηθούν αποφασιστικά και να αποτρέψουν την τοποθέτηση καμερών στους χώρους των Νοσοκομείων.

*Πηγή: ygeionomikoi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας