Κ.Μητσοτάκης: Κανίς της φιλότουρκης Μέρκελ στη Σύνοδο Ε.Ε.-Στις καλένδες οι κυρώσεις

1187
κυρώσεις
Κακόγουστο θέατρο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για εσωτερική κατανάλωση. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ηλίθιους!

Προσερχόμενη στη συνεδρίαση τη Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε την διαφωνία της σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, όπως επιμένει η Κύπρος, αίτημα που υποστηρίζει, αν και με όχι και τόση θέρμη πλέον, η Γαλλία. «Θα δείξω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι φυσικά πολύ σύνθετη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγάλο συμφέρον να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία, παρά τις δυσκολίες» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ. «Είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τη στήριξη στην Τουρκία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει τόσους πρόσφυγες».

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως «φυσικά πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και, για μένα, η διπλωματία παίζει τον βασικό ρόλο εδώ».

Στο πνεύμα των φιλότουρκων αυτών δηλώσεων της Μέρκελ κινείται το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, μιλώντας μόνο προτρεπτικά και θετικά για την Τουρκία με τις κυρώσεις σε βάρος της να έχουν τεθεί οριστικά στο ψυγείο, όχι μόνο ως αποφάσεις της παρούσας Συνόδου αλλά και ως απειλή προς την Τουρκία για μελλοντικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γεγονός ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα αλωνίζουν τώρα στην κυπριακή ΑΟΖ έχει αποσιωπηθεί πλήρως από το ανακοινωθέν.

Τις άμεσες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας έχει εγκαταλείψει η Ελλάδα αλλά και η Γαλλία, τις υποστηρίζει μόνο η Κύπρος αλλά είναι αμφίβολο αν θα θέσει τελικά βέτο για την μη άμεση λήψη τους με τις αποφάσεις της παρούσας Συνόδου.

Η Ελλάδα διέσπασε προδοτικά το μέτωπο με την Κύπρο, την οποία εγκατέλειψε με τον Αναστασιάδη να δίνει μάχη οπισθοφυλακών με πολύ αμφίβολη την τελική επιμονή του στο βέτο.

Το μόνο που κάνει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο, είναι τακτικές κινήσεις για φραστική καταδίκη της Τουρκίας περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους και με τα μάτια στραμμένα στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμφώνησε με το αρχικό ανακοινωθέν της Συνόδου όχι γιατί δεν προέβλεπε κυρώσεις για όσα διέπραξε και διαπράττει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά γιατί επιθυμούσε πιο αυστηρές φραστικές διατυπώσεις  του ανακοινωθέντος σε βάρος της Τουρκίας.

Η Σύνοδος της Ε.Ε πάει να εξελιχθεί σε μια ανώδυνη βραδιά για την Τουρκία και τα επεκτατικά της σχέδια, με μπόλικο, όμως, σασπένς προκειμένου να ριχτεί στάχτη στα μάτια της ελληνικής, της κυπριακής και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Βατερλό για Ελλάδα και Κύπρο είναι η λεγόμενη Μεσογειακή Διάσκεψη που περιέχεται ως απόφαση για τη σύγκλησή της στο κοινό ανακοινωθέν και την οποία, δυστυχώς, αποδέχθηκαν Ελλάδα και Κύπρος.

Σε αυτή την Διάσκεψη θα τεθεί, προφανώς, προς συζήτηση όλο το πακέτο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με συνέπεια την “διεθνοποίηση” τους, κάτι που διακαώς επιθυμεί η τουρκική πλευρά.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας