Κ.Μητσοτάκης:Συνεχάρη τον «φιλότουρκο» νέο Λίβυο πρωθυπουργό-Αγνόησε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο!

666
Αγνόησε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε και συνεχάρη τον μεταβατικό και τουρκόφιλο πρωθυπουργό της Λιβύης  Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα τον για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας, ενώ κανόνισε και επίσκεψη στη Λιβύη με την οποία ουσιαστικά θα νομιμοποιήσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο του οποίου ο Ντμπέιμπα είναι από τους θερμότερους υποστηρικτές του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση του Ντμπέιμπα (ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί… αποθεώνει την Τουρκία) να επισκεφθεί προσεχώς τη Λιβύη. Η συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διεξήχθη σε θερμό κλίμα, «που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών».

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, που ορκίστηκε προχθές, στοχεύει να κυβερνήσει τη Λιβύη έως τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Μία ενδεχόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη όσο ισχύει το τουρκολιβυκό μνημόνιο ουσιαστικά θα το νομιμοποιήσει, μη ξεχνάμε πως ο Ντμπέιμπα το υποστηρίζει 100% καθώς πρόσφατα δήλωσε πως «Η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι προς το συμφέρον του κράτους της Λιβύης» προσθέτοντας: «Η Λιβύη απέκτησε ένα καλό μερίδιο (σσ. από την Ελλάδα) του δικαιώματός της στο [φυσικό] αέριο», μετά τη συμφωνία.

Αν θέλει να «επιβεβαιώσει τους ιστορικούς δεσμούς» ο πρωθυπουργός γιατί δεν στέλνει τον κ.Δένδια να συνατηθεί με τον Λίβυο ΥΠΕΞ (που είναι και του Χαφτάρ) και επισκέπτεται ο ίδιος την Λιβύη; Η επίσκεψη ενός αρχηγού κράτους σε ένα άλλο κράτος έχει υψηλή συμβολική επίσκεψη και συνήθως συνεπάγεται μία βελτίωση των σχέσεων κάτι που μέχρι τώρα δεν συμβαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας