Κύπρος: Μετατέθηκε ο λυκειάρχης που έδιωξε μαθήτρια γιατί φορούσε μαντήλα

1083
κύπρος

Μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία του κυπριακού υπουργείου Παιδείας ο διευθυντής Λυκείου που είχε διώξει από το σχολείο μαθήτρια, πρόσφυγα από τη Συρία, επειδή φορούσε μαντήλα.

H Αρμόδια Αρχή, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα για το ρατσιστικό περιστατικό και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Αν από την έρευνα διαφανεί ότι προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.

‘Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ο «εκσυγχρονιστής» διευθυντής του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα Λοΐζος Σέπος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με παρόμοιας φύσης περιστατικά.

Συγκεκριμένα, το 2014 σε παρέμβαση του, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του για τη διδασκαλία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου στα σχολεία, αναφέροντας πως είναι συμμορίτης κομμουνιστής, ενώ είπε ακόμη πως δεν γνωρίζει τον Ναζίμ Χικμέτ, διερωτώμενος αν είναι Τούρκος.

Ο τότε πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης σε ανοιχτή επιστολή του ανέφερε πως ο εν λόγω διευθυντής, βγαλμένος από τις ναφθαλίνες του παρελθόντος, καλλιεργεί το μίσος, τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία.  

Προβλήματα είχε δημιουργήσει και με τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου σε αίθουσα εξετάσεων, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τους μαθητές.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι το μόνο πολιτικό κόμμα που υπερασπίζεται τον ρατσιστή εκπαιδευτικό είναι το ναζιστικό ΕΛΑΜ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας