Κύπρος: Αποκτά περιπολικό ανοικτής θαλάσσης που αγοράστηκε από το Ισραήλ!

2124
ανοικτής

Τον κατάπλου του νέου πολεμικού πλοίου ανοικτής θαλάσσης που ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ αναμένουν οι Αρχές της Κύπρου.
Το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λάρνακας. Το πλοίο παραγγέλθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.
Όπως βλέπουμε, η Κύπρος εξελίσσεται σε πολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό δορυφόρο του Ισραήλ με το αζημίωτο για το τελευταίο, αφού η Λευκωσία γίνεται πολύ καλός πελάτης εξοπλιστικού υλικού από το Ισραήλ. Είναι πολύ αμφίβολο, όμως, αν το Ισραήλ θα «προστατεύσει» την Κύπρο, όταν το ίδιο δεν διαθέτει φερεγγυότητα και προκαλεί, ενώ περιβάλλεται απ’ όλο και περισσότερους εχθρούς. Η Κύπρος δεν αξίζει να είναι δορυφόρος μιας δύναμης ωμής κατοχής, όταν η ίδια διεξάγει κατοχικό αγώνα. Ή μήπως των έχει εγκαταλείψει;
Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Ναυτική Διοίκηση της Εθνικής Φρουράς θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ε. Φλωράκης».
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ε. Φλωράκης».

Το πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Το πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (P61) το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει μεγάλη ποικιλία οπλικών συστημάτων περιλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων, διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων.

Αγοράστηκε  από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα Ισραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.

Το πλοίο φέρει το όνομα του Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη που σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2011 κατά την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί. Η Κύπρος σύντομα θα αποκτήσει ακόμα δύο παρόμοια σκάφη  ανοικτής θαλάσσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας