Κύπελλο Ελλάδας: Ήττα-έκπληξη για ΠΑΟΚ, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0, Γιάννενα-Πανιώνιος 1-1

1385
παοκ
Ένας νωχελικός και άνευρος ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παναχαΐκή στην Πάτρα και πλέον μπαίνει σε μπλεξίματα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Λουμπαρδέας το γκολ της νίκης.

Στον απόηχο του… σίριαλ με την αποχώρηση Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ στραβοπάτησε στην Πάτρα και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παναχαΐκή, την πρώτη του φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Αχαιοί σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ψυχωμένοι, αλλά και «διαβασμένοι», με την ομάδα του Λουτσέσκου να εμφανίζεται νωχελική και άνευρη στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού. Εξαργύρωσε δε την επιλογή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, παρά το ότι τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία.

Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, μπαίνουν σε… μπλεξίματα ενόψει της ρεβάνς στην «Τούμπα» στις 22 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Παναχαϊκής στο Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά από πέντε φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπο στον θεσμό.

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδρόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραίτης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

«Πάγωσε» τον Ολυμπιακό η Ξάνθη!

Για δεύτερη φορά φέτος, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τα Πηγάδια αφού «κόλλησε» στο 0-0 με την Ξάνθη στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου! Δύο δοκάρια ο Φορτούνης!

«Κόλλησε» ξανά στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός!

Μετά το πρωτάθλημα, έτσι και στο Κύπελλο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να περάσουν από την… παγωμένη Ξάνθη, μένοντας στο 0-0 για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την φάση των «16». Ματς χωρίς ιδιαίτερες… συγκινήσεις, με τον Ολυμπιακό να νιώθει «αδικημένος» από το αποτέλεσμα, έχοντας δύο δοκάρια με τον Φορτούνη!

Ντεμπούτο για τους «ερυθρόλευκους» έκανε ο Μασούρας, ο οποίος έδειξε διάθεση. Δεν πήρε βοήθειες επιθετικά από Ναουέλ και Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός, όπως και από τον Γκιγιέρμε που δεν έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι. Εξαιρετικό στήσιμο από τον Μίλαν Ράσταβατς για την Ξάνθη, η οποία δέχθηκε μόλις 4 τελικές σε όλο το ματς! Εξαιρετικός ο Κασάδο όπως και οι Καμαρά, Κοβάτσεβιτς.

Σε δύο εβδομάδες η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους Πειραιώτες να έχουν, φυσικά, το προβάδισμα καθώς θέλουν μια απλή νίκη στην έδρα τους για να προκριθούν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καβάτσεβιτς (90+1’ Αλμεϊδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (85′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτινς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61′ Μασούρας), Γκερέρο (74′ Χασάν).

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: «Πηγάδια».

Ανοιχτοί οι… λογαριασμοί στα χιονισμένα Γιάννενα

Ισοπαλία 1-1 για ΠΑΣ και Πανιώνιο, στο πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου, με τους Ηπειρώτες να προηγούνται στο 12’ με τον Κριζμάν και τους «κυανέρυθρους» να απαντούν με πέναλτι του Ντουρμισάι στο 23′.

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Πανιώνιο, στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες στους… χιονισμένους -κι ως εκ τούτου ακατάλληλους για ποδόσφαιρο αξιώσεων- «Ζωσιμάδες».

Αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται σε γενικές γραμμές μάλλον δίκαιο, με το παιχνίδι να κρίνεται ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με το εκτός έδρας γκολ των «κυανέρυθρων» να παίζει βέβαια το δικό του ρόλο…

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης)
: Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (65′ Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77′ Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος)
: Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σίντι Αλί, Οικονομίδης (78′ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88′ Μίκο), Ντουρμισάι.

*Πηγή: sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας