Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει: Ο Μητσοτάκης αν-εξεταστέος στην ΔΕΘ

1477
μητσοτάκης

Η θέση για Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία θα εξέταζε όλα τα διαπραγματευτικά πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα αποκάλυπτε την αλήθεια, ήταν καραμέλα για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Μιλώντας στη ΔΕΘ, όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρέπεμψε τη θέση αυτή για Εξεταστική Επιτροπή στις καλένδες, τονίζοντας ότι ο λαός έχει καταλάβει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της περιόδου (ούτε τα ονόματα Τσίπρα και Βαρουφάκη δεν πρόφερε) και ότι δεν θα μετατρέψει σε βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών την αίθουσα της Βουλής.

Ο λόγος αυτής της ακροβατικής “κωλοτούμπας” του Κ. Μητσοτάκη, την οποία αποσιώπησαν για ευνόητους λόγους και οι μεν και οι δε στον χώρο των ΜΜΕ, είναι προφανής. Αν γινόταν Εξεταστική Επιτροπή δεν θα ήταν υπόλογοι πολιτικά και ποινικά για τα  διαπραγματευτικά καραγκιοζιλίκια εσωτερικής σκοπιμότητας, που τελικά οδήγησαν στην αλλοίωση του δημοψηφίσματος και στο τρίτο μνημόνιο, μόνο οι Τσίπρας-Βαρουφάκης αλλά θα βγαίναν στη φόρα και τα άπλυτα της Ν.Δ και θα αναδεικνύετο και αυτή ως εξίσου πολιτικά και ποινικά υπεύθυνη τόσο ως φερέφωνο των πιστωτών όσο και ως η παράταξη που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έφεραν αδικαιολόγητα τα μνημόνια στην χώρα με τους πλέον αποικιακούς όρους.

Ας λείπει το βύσσινο σκέφτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, καλά τα πάμε σε μία Βουλή με άσφαιρη αντιπολίτευση και ωραία μας πάνε οι δημοσκοπικές παραγγελίες μας, για μπλεξίματα είμαστε τώρα;

Ν.Ζ

 

Υ.Γ: Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Παν. Λαφαζάνης παρ’ ότι κατείχε το δεύτερο πιο νευραλγικό οικονομικό υπερυπουργείο, λόγω της διαφωνίας του με την τροϊκανή κηδεμονία και την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, την οποία κατάγγελνε τότε ως “διαπραγματευτικό τουρισμό” δεν είχε δεχθεί ποτέ να συζητήσει με τους τροϊκανούς ούτε να δεχθεί εκπρόσωπό τους στο υπουργείο του, ενώ και με ευθύνη του Βαρουφάκη για αυτούς τους λόγους αλλά και για τη θέση του υπέρ του εθνικού νομίσματος, δεν εκαλείτο και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο θεσμικά είχε περίοπτη θέση. Παρ’ όλα αυτά, τότε, όλα τα δεξιά μέσα ενημέρωσης μαζί με όλο το σύστημα έβαλαν κυρίως και κατά ριπάς κατά του Λαφαζάνη, ο οποίος ήταν ο κακός της παρέας…και η πέτρα του σκανδάλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας