«Κόλαση» στο Ισραήλ-Σιωνιστική τρομοκρατία-Άραβες καίνε συναγωγές και κτίρια

1336

Μετά από “παραγγελιά” του Τούρκου προέδρου στην έδρα της οργάνωσης στην Τουρκία, η Χαμάς επιχείρησε να προκαλέσει ζημιές σε ισραηλινή αεροπορική βάση με αεροσκάφη F-35, ενώ ο επόμενος στόχος ήταν η πυρηνική εγκατάσταση στη Dimona, αναφέρουν ξένες πηγές.

“Όποιος εκτιμά ότι η εξτρεμιστική παλαιστινιακή οργάνωση έδρασε αυτοβούλως πλανάται οικτρά, αφού οι “κρίσιμες πληροφορίες” για τις αυτές εγκαταστάσεις αφορούν χώρα με δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα, ειδικά με συστήματα στο διάστημα, όπως η Τουρκία και οι δορυφόροι της οι οποίοι παρακολουθούν τα πάντα στο Ισραήλ, κατευθύνοντας τους “χρήσιμους” στην προκειμένη περίπτωση Παλαιστινίους”, δηλώνει ειδικός.

Πριν από λίγες ώρες, η Χαμάς επιτέθηκε στην ισραηλινή στρατιωτική αεροπορική βάση “Νεβάτιμ” με πυραύλους μέσου βεληνεκούς, ενώ το ίδιο έπραξε και προς το κέντρο πυρηνικής έρευνας στην Ντιμόνα.

Οι περισσότεροι από τους πυραύλους έπεσαν μέσα και γύρω από την περιοχή Beersheba, ενώ η αεροπορική βάση Nevatim του Ισραήλ, η οποία φιλοξενεί μαχητές F-35, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά,  από το πυρηνικό ερευνητικό κέντρο Dimona.

Οι σειρήνες έχουν ενεργοποιηθεί ξανά στο Τελ Αβίβ και την Beer Sheva. Εκατοντάδες πύραυλοι εκτοξεύονται στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ αυτή τη στιγμή.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Χαμάς έχει τις δυνατότητες να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, η καταστροφή των οποίων θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα  στο Ισραήλ.

Κατάρριψη drone των Παλαιστινίων πάνω από την Γάζα  

Ο ισραηλινός στρατός πριν λίγο κατέρριψε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα των Παλαιστινίων από τη Γάζα, το οποίο εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, για να  καταρριφθεί από το ισραηλινό δίκτυο αεράμυνας.

Πρόκειται για έναν ακόμη θανάσιμο κίνδυνο από αέρος για τις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις, με την βοήθεια των Τούρκων στους Παλαιστίνιους.

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα από τη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο ανήκε στην Χαμάς διέσχισε τον ισραηλινό εναέριο χώρο την Τετάρτη το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος της IDF.

Το δίκτυο αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ εντόπισε το drone και έστειλε πύραυλο, καταρρίπτοντας το.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με την δολοφονία πολλών βασικών ηγετών της Χαμάς, όπως τον Χασάν Κάογκι, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας στρατιωτικών πληροφοριών της οργάνωσης και τον υπαρχηγό Wail Issa, επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων. Στοχεύθηκαν επίσης σπίτια μελών της Χαμάς.

Προειδοποίηση για «πόλεμο πλήρους κλίμακας»

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή Tor Wennesland προειδοποίησε την Τρίτη ότι η σύγκρουση έχει τη δυνατότητα να κλιμακωθεί σε έναν «πόλεμο πλήρους κλίμακας».

“Σταματήστε αμέσως την σύγκρουση. Προχωρούμε προς έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας. Οι ηγέτες από όλες τις πλευρές πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της απο-κλιμάκωσης”, έγραψε ο Wennesland στο Twitter.

Ο ΟΗΕ συνεργάζεται με όλες τις πλευρές για την αποκατάσταση της ειρήνης, την οποία όπως όλα δείχνουν δεν επιθυμεί η Τουρκία που θέλει να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των Παλαιστινίων μουσουλμάνων δια μέσου γενικής αντιπαράθεσης στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας