Κόκκινες γραμμές Ρωσίας:Χειρότερες οι σχέσεις με ΗΠΑ λόγω στρατού στην Πολωνία

1032
σχέσεις

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τη μεταφορά των στρατευμάτων από τη Γερμανία στην Πολωνία.

Η Ουάσιγκτον εδώ και λίγο καιρό εξέταζε να αποσύρει στρατεύματά της, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα, από τη Γερμανία, τα οποία βρίσκονται σήμερα, στην Πολωνία, πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Η κίνηση αυτή πυροδοτήθηκε από την αντίθεση κομμάτων στη Γερμανία για τη συνεχόμενη ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει ότι οι ήδη περίπλοκες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερες εάν οι ΗΠΑ μεταφέρουν τα στρατεύματά τους από τη Γερμανία στην Πολωνία, σύμφωνα με τις πρόσφατες προτάσεις.

«Οι αλλαγές που έγιναν στη δομή της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, προκειμένου να πλησιάσουν πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, όχι μόνο θα επιδεινώσουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας στην ήπειρο, αλλά και θα παρεμποδίσουν τις προσπάθειες επανεκκίνησης ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος είπε στη συνέχεια ότι μια τέτοια αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων θα ήταν αντίθετη με τις συμφωνίες που συνήφθηκαν μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Ενώ ανέφερε ότι η εγκατάλειψη αυτών των συμφωνιών θα ήταν ευπρόσδεκτη στην Πολωνία, η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη την παραβίαση τους.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε επίσης ότι, κατά τη μεταφορά, ο στρατός των ΗΠΑ θα πρέπει επίσης να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα του που φέρεται να αναπτύσσονται στη Γερμανία.

Η Ζαχάροβα άδραξε την ευκαιρία για να υπογραμμίσει τις ανησυχίες της Μόσχας για την πρακτική των ΗΠΑ να διεξάγουν ασκήσεις με τη χρήση τέτοιων όπλων με συμμάχους του ΝΑΤΟ χωρίς πυρηνικά.

Τόνισε ότι μια τέτοια συμπεριφορά παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας