Κυριακάτικος πόλεμος και τρομοκρατία του βαθέος Ισπανικού κράτους στην Καταλονία

1861
Rajoy

Ανησυχία επικρατεί στην Καταλονία, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, την ώρα που η ισπανική κυβέρνηση διαμηνύει πως θα λάβει οποιοδήποτε κατασταλτικό μέτρο (!) προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί.
Η ισπανική αστυνομία βρίσκεται ήδη στους δρόμους της Καταλονίας, όπου έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό 1.300 σχολείων από το σύνολο των 2.315 που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα, με στόχο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής να έχουν «κλειδωθεί» όλα.
Την ίδια ώρα, σε 163 σχολεία βρίσκονται Καταλανοί οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Για αυτούς, η βάρβαρη εντολή της κυβέρνησης Rajoy ήταν ξεκάθαρη: «Απομακρύνετέ τους με κάθε τρόπο». 
Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τρομοκρατικά ότι όσοι εθελοντές βοηθήσουν στην εκλογική διαδικασία και χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο άνω των 300.000 ευρώ.
Η βαθύτατα συντηρητική έως αντιδραστική Ισπανία με με μερικές χιλιάδες διαδήλωσε σήμερα στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να υπερασπιστούν την ενότητα της Ισπανίας, την παραμονή του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης στην Καταλονία παρά την απαγόρευση του κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας