Κυνισμός και ξεδιαντροπιά…

3097
τουρισμού

O κύριος Κώστας Ζαχαριάδης είναι σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Κατά δήλωσή του είναι αριστερός όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά δήλωσή του αριστερό κόμμα άσχετα με τιε πολιτικές που εφαρμόζει. Ο… αριστερός κ. Ζαχαριάδης λοιπόν έκανε εντελώς πρόσφατα μια δήλωση σχετικά με το ενδεχόμενο, τα όπλα που ετοιμάζεται ή ετοιμαζόταν να πουλήσει η ελληνική κυβέρνηση στην Σαουδική Αραβία, καταλήγουν να χρησιμοποιούνται για να σκοτώνονται άμαχοι στην Υεμένη. Ο -πάντα κατά δήλωσή του- αριστερός κ. Ζαχαριάδης έκανε μεταξύ άλλων την παρακάτω δήλωση:
«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε. Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;»…
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αυτός που είναι. Δεν του χρειάζονται συστάσεις από εμάς ούτε χρειάζεται να κάνει δήλωση πολιτικής τοποθέτησης. Μιλάει το καλλιτεχνικό έργο του και η ιστορική διαδρομή του. Με αφορμή λοιπόν αυτό το θέμα και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ζαχαριάδη δήλωσε τα παρακάτω:
«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με την διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική. Αποτελούν σήμερα την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και για αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες»
Η απαίτηση να κατανοήσει την ουσία των δηλώσεων του Μίκη Θεοδωράκη, ο Πάνος Καμένος, είναι μηδαμινές. Ξεπερνούν τον αξιακό κόσμο του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Δεν τον απασχολούν και για να είμαστε συνεννοημένοι δεν απασχολούν και όσους θα του επιτεθούν στη συζήτηση στην Βουλή. Αυτοί, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους, θα τον κατηγορήσουν για ψέματα που είπε, για στοιχεία που απέκρυψε, για το αν είναι ή όχι ο περίεργος κ. Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.
Το πραγματικό θέμα θέτει με τις δηλώσεις του ο, πάντα σε ενάργεια πνεύματος ευρισκόμενος, Μίκης Θεοδωράκης. Εδώ είναι το πραγματικό κατηγορητήριο για τον υπουργός Εθνικής Αμυνας και φυσικά ολόκληρη την κυβέρνηση που θέλει ακόμα να λέγεται της αριστεράς. Δίπλα στην κυνική δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη βάλτε τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για να αντιληφθείτε τι σημαίνει να είσαι κάποτε αριστερός από το να είσαι αριστερός για πάντα…
*Πηγή: parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας