Κυνικός Σόιμπλε: Η οικονομία πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

1105
σόιμπλε

Με κυνικό τρόπο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει ότι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της πρέπει να σταθμιστεί με άλλους παράγοντες, όπως οι οικονομικές ζημιές από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να υποτάξει τα πάντα στην προστασία της ζωής» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspiegel», που φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του αναφέρει: «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…»

Υποστηρίζει ότι για τις όποιες αποφάσεις κριτήριο δεν είναι μόνο τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα αλλά και η οικονομία, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δηλώνει: «Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Στο ερώτημα αν πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από τον κορονοϊό απαντά: «Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη για όλους. Αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από τον κορονοϊό. Βλέπετε, με όλα τα προηγούμενα βάρη και στην ηλικία μου, είμαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Αλλά ο φόβος μου είναι περιορισμένος. Όλοι πεθαίνουμε. Και νομίζω ότι οι νεότεροι διατρέχουν πραγματικά μεγαλύτερο κίνδυνο από εμένα. Το φυσικό τέλος της ζωής μου είναι λίγο πιο κοντά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας