Κυνικός Ακάρ: Εάν ο Χαφτάρ επιτεθεί, «δεν θα έχει να κρυφτεί»

775
Εάν ο Χαφτάρ επιτεθεί

Οι προειδοποιήσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας αφορούν και τους υποστηρικτέ του στρατάρχη Χαφτάρ

Η χθεσινή (26/12) επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ στη Λιβύη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Οι φόβοι ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ προετοιμάζει νέες επιθέσεις οδήγησε τον τούρκο υπουργό να βρεθεί στην Τρίπολη και να επιτηρήσει τα τουρκικά στρατεύματα.

Σήμερα (27/12) προειδοποίησε μάλιστα ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ και οι υποστηρικτές τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο κακοποιός και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απόπειρας επίθεσης εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, οι δυνάμεις του δολοφόνου Χαφτάρ θα θεωρηθούν ως νόμιμοι στόχοι παντού» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στους τούρκους στρατιώτες, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι υποστηρικτές τους δεν θα έχουν «πού να κρυφτούν» εάν επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν στόχους για την Άγκυρα «παντού».

«Όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη. Οποιαδήποτε κίνηση εκτός από αυτό είναι λάθος. ”

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη και που εδώ και χρόνια μάχεται κατά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χαφτάρ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας