Κυβέρνηση ξεφτίλα: Έδωσαν πανικόβλητοι και άλλες δύο άδειες στην Eldorado

2560
ξεφτίλα

Σικέ και προσυμφωνημένη η διαιτησία

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση έτρεξε να δώσει άλλες δύο άδειες στην Eldorado, δίνοντας το σήμα ότι το δόγμα του Grinvest είναι πάνω απ’ όλα σε αυτήν την χώρα.
Την προηγούμενη μέρα ο Αλ. Τσίπρας από την Κέρκυρα ξεπουλούσε ως δώρο στον Τζεντιλόνι, με τίμημα, μάλιστα, ντροπή, την μονοπωλιακή ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους κρατικούς(!) Ιταλικούς σιδηροδρόμους (Ferrovie)!
Αυτό που απομένει πλέον με την Eldorado είναι η άδεια στις Σκουριές για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μιας στημένης και μάλλον προσυμφωνημένης διαιτησίας.
Ζήτω το Grinvest!
Μια ακόμη άδεια για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας εκδόθηκε εσπευσμένα από το πανικόβλητο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για την έγκριση της τεχνικής μελέτης για το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύσεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας, ενώ η εκκρεμότητα που απομένει για την εν λόγω εγκατάσταση και αναμένεται να κλείσει άμεσα (μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου) είναι η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη μονάδα λιθογόμωσης.
Πάντως, από το ΥΠΕΝ επισημαίνεται ότι τόσο η άδεια που εκδόθηκε όσο και εκείνη που θα δοθεί εντός της ημέρας θα είναι υποβοηθητικές για τη λειτουργία του συγκροτήματος της Ολυμπιάδας, το οποίο -όπως τονίζεται- μπορεί να λειτουργεί κανονικά με τις ήδη εκδοθείσες άδειες.
Η απόφαση για την τεχνική μελέτη που αφορά το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύσεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας προβλέπει για τα μάτια του κόσμου ότι η έγκριση «δύναται να ανακληθεί σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων καθώς και για οποιοδήποτε λόγο δημοσίου συμφέροντος και ιδίως για λόγους προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων, των περιοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος».
Είχε προηγηθεί, την Τετάρτη, η άρον – άρον έκδοση δύο ακόμη αδειών: τροποποίησης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας και λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα.
Η βασική εκκρεμότητα αφορά πλέον την άδεια εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών, θέμα το οποίο, μάλλον συναινετικά και προσυμφωνημένα για την έκβαση, παραπέμφθηκε στη διαιτησία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας