Κυβέρνηση-ΝΔ: Αλληλοκατηγορίες για σκάνδαλα που αποπνέουν μπόχα

2044
σκάνδαλα
Σε εντεινόμενο πόλεμο αλληλοκατηγοριών για οικονομικά σκάνδαλα επιδίδονται τις τελευταίες μέρες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, βγάζοντας στη φόρα η μία τα άπλυτα της άλλης, σε ένα σκηνικό που αποπνέει μπόχα, φανερώνοντας την προχωρημένη σήψη του μνημονιακού καθεστώτος και των διαχειριστών του. 
Την αφορμή έδωσε η αποκάλυψη ότι μεταξύ των 130 Ελλήνων που εμπλέκονται στο διεθνές σκάνδαλο με τις εξωχώριες (off shore) εταιρίες είναι και η σύζυγος του Κυριάκου ΜητσοτάκηΜαρέβα Γκραμπόφσκι. Η κυρία αυτή, διατηρώντας σχέσεις με τη Deutsce Bank, έστησε την εξωχώρια Eternia Capital Management, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνεται στη λίστα των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο των Paradise papers
Καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την αποκάλυψη αυτή μόνο φυσικά για προπαγανδιστικούς λόγους, προκλήθηκε οξύτατη αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που επικεντρώθηκε σε τρία σκάνδαλα τα οποία αφορούν στην κυβέρνηση. 
Το πρώτο απ’ αυτά είναι το σκάνδαλο, που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για την αδιαφανή πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, με μεσάζοντα «μαϊμού», γεγονός που αφήνει υπόνοιες πως η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αναμεμιγμένη σε διαδικασίες που μυρίζουν μίζες και διαπλοκή.
Το δεύτερο αφορά στην παλιά υπόθεση των στενών σχέσεων του Νίκου Παππά με τον ειδικό στις off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ το τρίτο αναφέρεται στις προκλητικές περιπτώσεις των κυριότερων φυσικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στην κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για τους Τσακαλώτο και Σταθάκη, που δεν κατανομάζονται, μεν, από τη Ν.Δ., αλλά είναι σαφές πως ο λόγος γίνεται γι’ αυτούς, όταν λέγεται πως «κορυφαίοι υπουργοί εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς».
Είναι προφανές ότι οι αποκαλύψεις αυτές και οι μεταξύ τους αλληλοκατηγορίες προκαλούν αποστροφή των πολιτών και προς την κυβέρνηση και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, πόσο μάλλον σε συνθήκες υποβάθμισης και εξαθλίωσης της ζωής τους με τη μνημονιακή πολιτική που σε αγαστή σύμπνοια υπηρετούν και οι μεν και οι δε.
Α.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας