Κυβέρνηση και Ε.Ε. «δολοφονούν» πολίτες

Προχτές Σάββατο 8/5/2021 πέθανε από κορωνοϊό ο Θεόδωρος Κατσανέβας στην εντατική του Σισμανόγλειου, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα και σε ηλικία 74 ετών.

Η περίπτωσή του αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση θύματος της καθυστέρησης των εμβολιασμών στην Ελλάδα, πράγμα που περίπου ομολόγησε και ο ίδιος, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Τα εμβόλια ήταν έτοιμα από το τέλος Νοεμβρίου 2020. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. και η ίδια η Ε.Ε. αδράνησαν. Θα μπορούσαν να πείσουν τις εταιρείες παραγωγής εμβολίων να αυξήσουν τόσο τη παραγωγή τους, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν επιτύχει ανοσία αγέλης σχεδόν σε όλα τα κράτη.

Τα κέρδη των εταιρειών από τα εμβόλια θα ήταν από μερικές δεκάδες έως λίγες εκατοντάδες δις ευρώ και οι εταιρείες θα παρήγαγαν όσα εμβόλια απαιτούνταν.

Το κόστος για τα αναπτυγμένα κράτη θα ήταν πολύ μικρό ποσοστό από όσο τους κοστίζουν τα παρατεταμένα lockdown για να πληρώσουν τις εταιρείες για μαζική παγκόσμια παραγωγή.

Στην Ελλάδα υπάρχει μια φοβία σε ένα τμήμα του πληθυσμού για τη καινούργια σχετικά τεχνολογία του MRNA και μια ακόμα φοβία για τις παρενέργειες, σπάνιες αλλά σοβαρές, των εμβολίων Astra Zeneca και Johnson and Johnson που χρησιμοποιούν τεχνολογία αδρανοποιημένου αδενοϊού.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnic V χρησιμοποιεί αδρανοποιημένο ιό χωρίς σοβαρές παρενέργειες με αποτελεσματικότητα 91,6%.

Πολλοί Έλληνες θα το προτιμούσαν από τα άλλα εμβόλια. Η Ρωσία πρότεινε στην Ελλάδα πριν ένα μήνα να της δώσει τη 1η Μαΐου 500.000 εμβόλια Sputnic V σα πρώτη δόση και η κυβέρνηση αδιαφόρησε, όταν στη γειτονική Τουρκία όχι μόνο χρησιμοποιείται ρώσικο εμβόλιο αλλά και κατασκευάζεται εργοστάσιο για τη παραγωγή του.

Αν όλα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί είναι βέβαιο ότι θα είχαμε γλυτώσει χιλιάδες ζωές και θα είχαμε μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Επομένως αβίαστα μπορούμε να μιλήσουμε για εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και Ε.Ε.

Και τώρα όμως δεν είναι αργά για να γλυτώσουμε από δω και μπρός πολλά νέα θύματα αν και εφόσον η κυβέρνηση κατά κύριο λόγο, λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδίως χωρίς πολιτικές προκαταλήψεις και γεωστρατηγικές εμμονές.

                                                                           Θεόδωρος Αθανασόπουλος – Φυσικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας