Κυβέρνηση αλαλούμ. Λέει-ξελέει ο Ν.Παναγιωτόπουλος. Αιχμές Δένδια. Σιωπή από Μητσοτάκη

998
παναγιωτόπουλος

Εικόνα γενικού μπάχαλου δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τις πρώτες δυσκολίες αυτό που κυριαρχεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το γενικό αλαλούμ, οι σπασμωδικές κινήσεις, ο πανικός και τα αδιέξοδα.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στο προσφυγικό, όπου δεν υφίσταται κανένα σχέδιο, παρά μόνο επιπόλαιες, σπασμωδικές κινήσεις και συχνά κινήσεις γελοιοποίησης (βλέπε πλωτό τείχος). Ούτε περιοριζόμαστε μόνο στον πολυαπασχαλούμενο και πολυπράγμονα Γιώργο Γεραπετρίτη που έχει χάσει τον μπούσουλα και άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ σε σχέση με την πολυιδιοκτησία ποδοσφαιρικών ομάδων και με τον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να βρίσκεται πρωτοφανώς σε αργία.

Το πιο τραγικό είναι η εικόνα αλαλούμ που εμφανίζει η κυβέρνηση στο κρισιμότατο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος διέψευσε χθες τον πρωί στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή όσα είπε ο Ερντογάν  για την συναλλαγή με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μην πάει κανείς από τις δύο πλευρές στα Ίμια τη μέρα της τραγικής επετείου.

Μόλις το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος έκανε τον “κινέζο” λέγοντας, ότι ουδέποτε διέψευσε τον Ερντογάν!.

Ως έτοιμος από καιρό το ίδιο βράδυ ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας άδραξε την ευκαιρία σε τηλεοπτική του εμφάνιση, να αφήσει αιχμές κατά του Ν. Παναγιωτόπουλου, για την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης με το Ορούτς Ρεις, ενώ επαναδιέψευσε ο ίδιος τα λεγόμενα του Ερντογάν. Από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη, του κατεξοχήν αρμόδιου να μιλήσει για το ζήτημα των δηλώσεων Ερντογάν, σιωπή ανευθυνότητας.

Το γεγονός πάντως είναι ότι φέτος στη μαύρη επέτειο που έπεσαν νεκροί οι τρεις γενναίοι του Πολεμικού μας Ναυτικού κανένας επίσημος δεν πήγε στα Ίμια για να ρίξει ένα λουλούδι ούτε καν συμβολικά έξω από τα χωρικά τους ύδατα, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι τότε κυβερνώντες, παραδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο την συμφωνία του 96 για το “γκριζάρισμα” των βραχονησίδων.

Τυχαία η φετινή πλήρης απουσία κυβερνητικών επισήμων από τα Ίμια; Ήταν επιλογή της κυβέρνησης ή πράγμα πιθανότερο συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την Τουρκία;

Ένα είναι βέβαιο: Η κυβέρνηση πολύ γρήγορα έχει χάσει την μπάλα.

Α.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας