Κρεσέντο αμερικανοδουλείας από Τσίπρα: Οι ΗΠΑ ο καλύτερος σύμμαχος μου!

2457
κρεσέντο

Συνέντευξη στην “Wall Street Journal”: Ύμνοι στις ΗΠΑ, “φτύσιμο” και απελάσεις για Ρωσία

Συνέντευξη στην Wall Street Journal, ενόψει και της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ, παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας, βρίσκοντας την ευκαιρία να εκφράσει, με τον πλέον ίσως δουλόφρονα τρόπο την προσήλωση του στις ΗΠΑ.

«Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον μας, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος -όπως ήταν τρία χρόνια πριν – αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», τόνισε προκλητικότατα και κυνικά ο Αλέξης Τσίπρας, ως καλός υπάλληλος του ύπατου αρμοστή στην χώρα μας, αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάϊατ.

Στη συνέντευξή του, που η Αμερικάνικη εφημερίδα, δημοσίευσε με τίτλο: «Ο αριστερός (έλεος!) ηγέτης της Ελλάδας οικοδομεί συμμαχία με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στα Βαλκάνια», ο Έλληνας πρωθυπουργός, καυχιέται: «Η συνεργασία και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια».

Η Ελλάδα, έχει προσφερθεί ως απόλυτο οικόπεδο των ΗΠΑ και ως νέο ενισχυμένο ορμητήριο πολέμου στην περιοχή – με βάσεις από τη Σούδα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τον Άραξο μέχρι τη Λάρισα – αλλά ο Τσίπρας αυτή την εμπλοκή στο κουβάρι της έντασης και της φωτιάς, την λανσάρει ως, τάχα, «αναβάθμιση του ρόλου της χώρας»…

Στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να στηρίξει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, διευκολύνοντας την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ακόμα και με επιζήμιες ρυθμίσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα.  Ο ίδιος μάλιστα σπεύδει να καθησυχάσει, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την επικύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας:  «Δεν θα παίξω παιχνίδια, η Συμφωνία θα επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας (σ.σ το δημοψήφισμα) στην ΠΓΔΜ».

Με τον τρόπο αυτό,  σύμφωνα με την WSJ , ο πρωθυπουργός καταρρίπτει τα σενάρια περί αναβολής της ψήφισης της Συμφωνίας για μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεδομένου ότι μετά το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει και συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, αυτή η στιγμή θα μπορούσε να είναι ο Μάρτιος, αναφέρεται στο δημοσίευμα της WSJ.

Μάλιστα ο Τσίπρας απέδωσε υποτελώς τη βούλησή του να λύσει το ονοματολογικό σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια. «Μπορώ να δω πολύ καθαρά ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσθέσουμε αξία στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας»… Ο Αλ. Τσίπρας συγχέει την πρόσθεση αξίας στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ στην περιοχή με την Ελλάδα, η οποία βλέπει στην περιοχή να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο ο ρόλος της ακόμα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το οποίο ενσωματώνοντας όλες σχεδόν τις Βαλκανικές χώρες, βλέπει την Ελλάδα ως παγιδευμένο και αγκιστρωμένο ψάρι.

Άκρως εντυπωσιακό και εξοργιστικό υπήρξε το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν αρκέστηκε, μιλώντας στην WSJ, στην υμνολογία προς τις ΗΠΑ αλλά προχώρησε για να είναι απόλυτα πειστικός στην Ουάσιγκτον και στο “φτύσιμο” της Ρωσίας. Χαρακτηριστικά με το ζήτημα των Ρώσων διπλωματών και τη στάση της Αθήνας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Πήραμε μια απόφαση προκειμένου να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αυτό ήταν ένα πολύ καθαρό σήμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας