Ο Τραμπ πρόσφερε βοήθεια στον Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

1181
Σιβηρία

Τη βοήθεια των ΗΠΑ, στη μάχη με τις φλόγες στη Σιβηρία, προσέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Την κίνηση εξέλαβε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σαν μία πράξη καλής θέλησης και μία ένδειξη ότι οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να αποκατασταθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, Ντόναλντ Τραμπ και Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία, μερικές ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη Σιβηρία.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε να βοηθήσει τη Ρωσία» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος «εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την ευγενική αυτή στάση και την πρόταση αυτή βοήθειας και υποστήριξης».

Η Ρωσία επιχειρεί από καιρό την αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Ρωσία, οι οποίες παραμένουν τεταμένες για μία σειρά ζητημάτων, από τη τη Συρία και την Ουκρανία έως τις κατηγορίες για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016, τις οποίες βεβαίως η Μόσχα αρνείται.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους μέσω τηλεφώνου, αλλά και κατ’ ιδίαν, ανακοίνωσε επίσης το Κρεμλίνο.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αφενός για τις πυρκαγιές και αφετέρου για την εμπορική σχέση των δύο κρατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας