Κρίσιμες συνομιλίες Μόσχας με κυβέρνηση Aν.Λιβύης, μετά το ναυάγιο ρωσοτουρκικής συνάντησης

1402
μόσχας

Ιδιαίτερα σημαντικές συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης την οποία συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντελχαλί Αλ Χβείτζ και εκπρόσωποι του λιβυκού κοινοβουλίου.

Η Μόσχα διέψευσε ότι η συνάντηση έγινε με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (Χαφτάρ) και τόνισε τον πολιτικό και όχι στρατιωτικό χαρακτήρα της.

Ωστόσο, πολιτικοί παρατηρητές επέμεναν ότι σε μια συγκυρία όπου οι μισθοφόροι της Τουρκίας στη Λιβύη απειλούν με κατάληψη τη Σύρτη, η συνάντηση αυτή στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι η Ρωσία δεν θα μείνει αδρανής σε μια τέτοια εξέλιξη.

Οι λιβυκές εξελίξεις έχουν εισέλθει σε μια νέα φάση, όπου, μεταξύ άλλων, κυριαρχούνται από μια μεγάλη όξυνση και ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Μόνο η Ελλάδα, της οποίας διακυβεύονται ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα από τις εξελίξεις στη Λιβύη και την τυχόν επικυριαρχία της από την Τουρκία, μένει αδρανής και αναγνωρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ, αντί να στηρίζει με νύχια και δόντια την πλευρά της Ανατολικής Λιβύης.

Η “προδοσία” και η υποτέλεια πάνε σύννεφο στη χώρα μας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας