Κρήτη: Αρκετά πια με το παραμύθι της ανάπτυξης

1344
τριετιών

Μετά από σαράντα χρόνια με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ η κοροϊδία συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας βαφτίζεται πρόοδος, και ανάπτυξη. Ο μεταλλαγμένος – νεοφιλελεύθερος – μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά ακάθεκτος στην πολιτική του ξεπουλήματος, με το επικοινωνιακό περιτύλιγμα «αναπτυξιολογίας».

Η κυβέρνηση με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τις οδυνηρές συνέπειες των μνημονιακών μέτρων του 3ου μνημονίου και της «2ης αξιολόγησης – 4ο μνημόνιο», καθώς και των 113 νέων μέτρων που έπονται εν όψει της 3ης αξιολόγησης, προχωρά ακάθεκτη στην επιβολή ενός νεοαποικιακού καθεστώτος.

Όπως έχει αποδειχτεί οι αποικίες δεν αναπτύσσονται αλλά αφού γίνει αφαίμαξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και εξανδραποδισμός των «ιθαγενών», εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Οι αποικιοκράτες, έχουν τεχνογνωσία αιώνων σ’ αυτού του είδους την «ανάπτυξη».

Αυτό το χαρακτήρα έχει και το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί, δήθεν για την ανάπτυξη της Κρήτης. Επιδιώκεται να επιβληθούν στον λαό της Κρήτης στρατηγικές των δανειστών, όπως τα ξεπουλήματα των αεροδρομίων, των νερών, η δήθεν πράσινη ενέργεια με τις ΒΑΠΕ καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον. Καμία ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών δεν προωθείται. Η υποβάθμιση των νοσοκομείων εξακολουθεί να υπάρχει, η διάλυση των υπηρεσιών και των υποδομών στην περιφέρεια είναι ήδη πραγματικότητα. Φυσικά αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν οδηγεί στην ανάπτυξη αλλά διώχνει τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους απ’ την περιφέρεια.

Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και απανωτές δόσεις κοροϊδίας η κυβέρνηση, κινούμενη στη υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων, αποκλείει το νομό Λασιθίου από το προωθούμενο έργο αναβάθμισης του ΒΟΑΚ και όχι μόνο.

Οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανεπάρκεια, αρκούνται σε λεονταρισμούς, χωρίς να έχουν ουσιαστική παρέμβαση ούτε σε επίπεδο αγώνων ούτε σε επίπεδο διοίκησης.

Ο λαός της Κρήτης όμως δεν θα δεχτεί αμαχητί αυτές τις επιλογές.

Στο ερώτημα που έθετε πάντα η Αριστερά «ανάπτυξη από ποιον και κυρίως για ποιον», η σημερινή κυβέρνηση απαντά όπως και οι προηγούμενες. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά.

Η Λαϊκή Ενότητα Λασιθίου, όπως έκανε πάντα, θα βρίσκεται μέσα στους αγώνες αυτούς και θα στηρίξει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φορέων του νησιού κατά την διάρκεια του δήθεν αναπτυξιακού συνεδρίου.

Καλούμε το λαό, τους φορείς και τις συλλογικότητες του νομού μας να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεση τους στα σχέδια αυτά συμμετέχοντας μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου – παρωδία.

Λαϊκή Ενότητα Λασιθίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας