Κούβα: Έφερε στην Ιταλία το φάρμακο Alfa 2B. Δοκιμάστηκε στην Κίνα

κούβα

Η Κούβα μαζί με την Ρωσία και την Κίνα είναι οι μόνες χώρες που έστειλαν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία όταν η ΕΕ έδειξε για ακόμα μια φορά με την απουσία της την «αλληλεγγύη» της στην Ρώμη.

Όμως η κουβανική αποστολή δεν πηγαίνει με άδεια χέρια και ούτε απλώς για να υποστηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες. Φέρεται ότι μαζί της έχει το πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού το οποίο και θα δοκιμαστεί άμεσα στους Ιταλούς ασθενείς.

Φυσικά οι δυτικές χώρες αρνούνται να παραδεχτούν ότι το έθνος της Καραϊβικής έχει φτάσει σε ένα τέτοιο επίτευγμα, η Ιταλία όμως βλέποντας την «προκοπή» της ακούγοντας τις δυτικές χώρες αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια της Αβάνας.

H Kούβα μέχρι σήμερα έχει 35 κρούσματα και έναν θάνατο από τον κορωνοϊό.

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν η κουβανέζικη πρεσβεία στην Ρώμη δέχτηκε το αίτημα της Ιταλίας για βοήθεια σε ιατρικό προσωπικό το οποίο θα φέρει μαζί του το κουβανέζικο αντιικό φάρμακο Alfa 2B, το οποίο κατά τις κινεζικές αναφορές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μη εξάπλωση του COVID19 στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις αναφορές από την Κίνα το Alfa 2B έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην μη διάδοση του ιού.

Έτσι λοιπόν ο Giulio Gallera, σύμβουλος Υγείας της περιφέρειας της Λομβαρδίας στην Ιταλία, ενημέρωσε δημοσίως ότι ζήτησε επισήμως ιατρική βοήθεια από την Κούβα.

Ήδη η κουβανέζικη φαρμακευτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει θεραπεία σε χιλιάδες δυνητικούς ασθενείς στο νησί από τον COVID-19 σύμφωνα με τον Eduardo Martínez, πρόεδρο του BioCubaFarma Business Group.

Μάλιστα ο Μαρτίνεζ αναφέρει πως 22 φάρμακα έχουν παραχθεί στην Κούβα όπως απαιτεί το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και δήλωσε «Έχουμε φάρμακα για χιλιάδες ανθρώπους και ετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε την παραγωγή σημαντικά για αυτούς που έχουν την λιγότερη κάλυψη».

Έτσι λοιπόν έρχονται στην Ιταλία για να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και όχι απλά για να «αλλάζουν βάρδιες» με τους Ιταλούς.

Εάν τα καταφέρουν τότε η Κούβα θα ανέβει πάρα πολύ στον γεωπολιτικό χάρτη παρά την δυσαρέσκεια Ε.Ε-ΗΠΑ που θα έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα στην Ιταλία. Όσο για την ΕΕ η απουσία της μπορεί να στοιχίσει στο μέλλον ακόμα και την αποχώρηση της Ιταλίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι Κίνα, Ρωσία και Κούβα είναι οι μόνες χώρες  που δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στην Ρώμη.

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε το Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και “προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας” στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Μιλάμε για μια πολύ έμπειρη και αποτελεσματική «ιατρική σχολή», την κουβανέζικη και βγάζουν «σπυράκια» στην Δύση…

Χαρακτηριστικά να πούμε πως η άφιξη των Κουβανών στην Ιταλία συνοδεύτηκε από έντονα ιταλικά χειροκροτήματα.

https://twitter.com/karimhamdy4444/status/1241953096244183040

https://twitter.com/mirandagygy/status/1238224454142042114

https://twitter.com/AbkaFitzHenley/status/1241458694656790531

https://twitter.com/Terrence_STR/status/1241824940149608449

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας