Κορονοϊός: Συναγερμός σε Κιλκίς και Ξάνθη – Ανησυχία στον Βόλο

995
κιλκίς

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση συνεχών κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Ξάνθη τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, ενώ συναγερμός σήμαινε σε Νέα Καβάλα και Παιονία μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε έγκυο γυναίκα, στη δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Η είδηση για εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στη δομή στη Νέα Καβάλα, ανησύχησε τους κατοίκους που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Καθώς τα παιδιά της εγκύου μετανάστριας, που βρέθηκε θετική στον ιό, φοιτούν σε σχολεία της περιοχής ο δήμαρχος έκλεισε προληπτικά τα σχολεία.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας, αρκετοί γονείς ανησύχησαν και δεν έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σιωνίδη σε αυτά έγινε απολύμανση θα ανοίξουν και πάλι την Τρίτη.

Παράλληλα, απολυμάνθηκαν ΑΤΜ και πλατείες στο Πολύκαστρο, καθώς και πλατείες και πάρκα στη Νέα Καβάλα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή στη Νέα Καβάλα και έλαβαν δείγμα από 360 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί.

Τα τελευταία κρούσματα που εμφανίστηκαν στην περιοχή της Ξάνθης ανησύχησαν τους κατοίκους, που σήμερα έσπευσαν μαζικά στα σημεία όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούσαν μαζικά τεστ σε δημότες.

Τα μαζικά μοριακά τεστ στον πληθυσμό της Ξάνθης και των γύρω περιοχών αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Νίκος Χαρδαλιάς, Σωτήρης Τσιόδρας και οι τοπικοί φορείς της περιοχής. Προηγουμένως είχε σημάνει συναγερμός, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα 7 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό στον νομό.

Το πρωί στην Ξάνθη έσπευσε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την περιοχή και ο γενικός γραμματέας της πολιτικής προστασίας. Αν κριθεί απαραίτητο τοπικά lockdown και περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή.

Στο μεταξύ ανάστατη είναι οι κάτοικοι και στον Βόλο, όπου μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη βρέθηκε θετική στον ιό. Η οικογένειά της έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ κλειστεί έμεινε η εφορία, όπου εργαζόταν η μητέρα της γυναίκας. Οι αρχές διερευνούν πληροφορίες που θέλουν την ασθενή να έχει σε επαφή με φιλικό της ζευγάρι από την Γερμανία, που έφτασαν πρόσφατα στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας