Κορονοϊός: Συναγερμός και απόλυτο lockdown στον Εχίνο

853
κορονοϊός

Σε αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού αποφασίστηκε μετά από ολονύκτια συνεδρίαση στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και ανάλυση των επιδημιολογικών φορτίων των τελευταίων ημερών στην κοινότητα του Δήμου Μύκης, στην ΠΕ Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση ελήφθη σε άμεση διαβούλευση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας μετά τα 73 νέα κρούσματα στον οικισμό από της 11 Ιουνίου και τους τέσσερις θανάτους του τελευταίου τριημέρου στην περιοχή.

«Ως εκ τούτου, επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

43 κρούσματα στην Ξάνθη έδειξαν οι δειγματοληψίες

Χτες Τετάρτη υπήρξαν 55 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, συνολικά 3.203 από την αρχή της πανδημίας, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Aπό τα 55 νέα κρούσματα, τα 43 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τα 38 βρίσκονται στο δήμο Μύκης, 36 στον Εχίνο, 5 στο δήμο Ξάνθης.

Έξι κρούσματα τοποθετούνται στην Ροδόπη, ενώ τρία εντοπίστηκαν στην Πέλλα και δύο στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας