Κορονοϊός: Στον εισαγγελέα ιερέας που άνοιξε εκκλησία στο Πικέρμι σε πιστούς

874
ιερέας

Στην προσαγωγή ιερέα ναού στο Πικέρμι προχώρησε η αστυνομία, καθώς άνοιξε την εκκλησία για να προσκυνήσουν πιστοί τον επιτάφιο.

Ο πάτερ Δημήτριος, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο PRN, προσήχθη το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο ίδιο μέσο πως οι πιστοί που περίμεναν και τελικά μπήκαν τον ναό ήταν λίγοι και μπήκαν ένας – ένας μέσα.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο ζήτησαν από μία γυναίκα που έβγαινε από την εκκλησία τα δικαιολογητικά της και στη συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή του ιερέα.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.


Πολλοί πιστοί και εκκλησίες «έσπασαν» την καραντίνα

Να σημειωθεί πως ήταν πολλές οι εκκλησίες και οι πιστοί που προχώρησαν σήμερα σε ανάλογες πράξεις,

Παρά την απαγόρευση, ο Ιερός Ναός Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους άνοιξε για το κοινό με πιστούς να προσκυνούν τον επιτάφιο, σύμφωνα με το Sputnik.

Οι πιστοί σχημάτισαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ουρές στο προαύλιο της Eκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του Nαού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον Eπιτάφιο.

Στην είσοδο του Ναού βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι φρόντιζαν για την είσοδο και την έξοδο των πολιτών.

Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και πιστοί αποχώρησαν από το σημείο.

Ουρές για τον Εσταυρωμένο

Παράλληλα, δεκάδες έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο και στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στους Ιερούς Ναούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, πιστοί έσπευσαν έξω από τον ΙΝ Αγ. Παντελεήμονος στο άκουσμα της είδησης ότι ιερείς έβγαλαν έξω από την εκκλησία τον Εσταυρωμένο, ώστε να τον προσκυνήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας