Κοροναϊός: Παρέμβαση Αρείου Πάγου και ΕΣΡ για την αλοιφή του Βελόπουλου

988
πανεπιστήμιο

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και του φαρμακευτικού συλλόγου προκάλεσε το προϊόν «Βυζαντινόν» που διαφημίζει ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ως ασπίδα στον κοροναϊό και στην πνευμονία.

Ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλλε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τον κ. Πλιώτα να την διαβιβάζει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές του ενέργειες.

Στην αναφορά του ο Σύλλογος αναφέρει πως με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς των δικών του κερδών,  αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με την αναφορά θέτει σε σοβαρή έκθεση την δημόσια υγεία.

Παρέμβαση κι από ΕΣΡ

Σε παρέμβαση προχωρά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός Alert μετέδωσε, κατά την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη», ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσε σε εμπορικό προϊόν (αλοιφή χεριών), αποκαλούμενο «Βυζαντινόν», ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους το αγοράζουν και το χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον κοροναϊό, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως ακόμα και σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.30. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας