Κολύμβηση: Ασημένιος ο Γκολομέεβ, 8η η Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

1302
Γκολομέεβ

Απίστευτη κούρσα έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας κολυμβητής επιβεβαίωσε την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο κολυμβητής του Εθνικού τερμάτισε σε 21.44 βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον χθεσινό ημιτελικό. Ο Γκολομέεβ έκανε ένα εκπληκτικό 25άρι και θα μπορούσε να είχε κατακτήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο με τον Πράουντ να τερματίζει σε 21,34 δευτερόλεπτα.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τον Γκολομέεβ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεύτερο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο του Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο.

Ο Γκολομέεβ με την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου ολοκληρώνει μια καταπληκτική παρουσία στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Ο Γκολομέεβ βελτίωσε συνολικά τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στα 50 μέτρα πεταλούδα όσο και στα 50 μέτρα ελεύθερο. Στην πεταλούδα μάλιστα κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ από επιλογή δεν κατέβηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο.

Λίγο έλειψε να σπάσει και πάλι το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη που τερμάτισε στην όγδοη θέση των 50 μέτρων πεταλούδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια που στον ημιτελικό είχε βελτιώσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ σημειώνοντας 26.22 τερμάτισε στην όγδοη θέση με χρόνο 26.23 μόλις ένα χιλιοστό μακριά από το νέο ρεκόρ.

Η Ντουντουνάκη που κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα είχε μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σούπερ σταρ του αθλήματος Σάρα Σέστρεμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας