Κοινή άσκηση Γαλλίας-Ιταλίας με την Κύπρο εντός της ΑΟΖ

1049

Κοινή άσκηση Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Ως σαφές μήνυμα στην Τουρκία εκλαμβάνεται η κοινή άσκηση Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου “PASSEX” στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.

Χθες, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μετέδωσε ότι η «Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων»,
Η La Repubblica υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας.
Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» γράφει η La Repubblica.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας