Κλινική «Ταξιάρχαι»: Κανόνας και όχι εξαίρεση

870
κλινική

Στην κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι, έγινε αυτό που συμβαίνει και αλλού, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία στην Αθήνα, Δημήτρης Αλεξόπουλος.

«Υπάρχει έλλειψη μέτρων προστασίας και φροντίδας. Αναπόφευκτο ότι σε κάποια δομή θα γινόταν τέτοιο περιστατικό. Και αυτό αφορά το σύνολο των κλινικών, των μονάδων υγείας, τα διαγνωστικά κέντρα» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε πολλές αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές οι εργαζόμενοι προμηθεύονται μόνοι τους τα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ υπογράμμισε την έλλειψη ενημέρωσης για τα πρωτόκολλα υγείας, στους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία. Ακόμα, ανέφερε, ότι αρχικά, η εργοδοσία σε πολλές ιδιωτικές κλινικές, απαγόρευε τη χρήση μάσκας στους εργαζομένους για λόγους αισθητικής.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά, από τους νοσηλευόμενους στην Κλινική «Ταξιάρχαι», στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ έχουν μεταφερθεί 11 ασθενείς. Επτά γυναίκες και τέσσερις άνδρες ηλικίας από 72 έως και 92 ετών. Επίσης, θετικός και ασυμπτωματικός στον κοροναϊό είναι ένας από τους 39 γιατρούς που ελέγχθηκαν από στην κλινική, στο Περιστέρι. Πρόκειται για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση τις τελευταίες πέντε με έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δυο διαφορετικά ιατρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας