Κλιμακώνει η Άγκυρα: Τουρκικό υποβρύχιο βύθισε παροπλισμένο πλοίο κοντά στο Barbaros

1298
Barbaros

Με σύνθημα «προστατέψατε το Barbaros», η Τουρκία σχεδιάζει ασκήσεις που έχουν στόχο την προστασία του ερευνητικού- σεισμογραφικού τουρκικού σκάφους, το οποίο πλέει σε απαγορευμένα ύδατα (εντός της κυπριακής ΑΟΖ) και παρακολουθείται από τη φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς».

Το σενάριο της νέας αυτής τουρκικής άσκησης προβλέπει την απομάκρυνση με τη χρήση τορπιλών οποιουδήποτε σκάφους  εμφανίζεται να «παρενοχλεί» το Barbaros».

Συγκεκριμένα ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρίσκεται στην περιοχή πήρε εντολή να τορπιλίσει παροπλισμένο πλοίο  που βρισκόταν (σύμφωνα με το σενάριο της τουρκικής άσκησης)  κοντά στο Barbaros. Το πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε, όπως αναφέρει ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι: «Στο πλαίσιο εκπαίδευσης, τα ηρωικά πληρώματα των υποβρύχιων μας έβαλαν επιτυχώς με τορπίλη εναντίον παροπλισμένου πλοίου και το βύθισαν».

Στην ανακοίνωσ,η δεν αναφέρεται η περιοχή όπου εκτοξεύθηκε η τορπίλη και βύθισε ένα παροπλισμένο πλοίο, ούτε βεβαίως η ημερομηνία. Η τουρκική ανακοίνωση συνοδεύεται από 3 φωτογραφίες και από βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο «κανάλι» των τουρκικών ΕΔ στο YouTube.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας