Κλειστές Διευθύνσεις ΟΑΕΕ. Κατάληψη για την υποστελέχωσή τους

1760
εφκα

Θα παραμείνουν κλειστές από αύριο Δευτέρα  οι Διευθύνσεις του τέως Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών  (ΟΑΕΕ) στο κέντρο της Αθήνας, στη δυτική και ανατολική Αττική, λόγω καταλήψεων από τους εργαζόμενους που απαιτούν να σταματήσει η υποστελέχωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον τέως ΟΑΕΕ, προχώρησε στην κατάληψη των προαναφερθέντων Διευθύνσεων αλλά και του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΚΑ, στον οποίο πρόκειται να ενταχθεί ο ΟΑΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ο Σύλλογος προχώρησε σ΄ αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρόμενος για τον όγκο της εργασίας με τον οποίο έχουν φορτωθεί οι υπάλληλοι στις συγκεκριμένες διευθύνσεις λόγω δραματικής  έλλειψης προσωπικού.

Όπως επισημαίνεται, οι εργαζόμενοι, πριν προβούν στις συνεχιζόμενες καταλήψεις, είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τη Διοίκηση του οργανισμού. Αφού ο διάλογος δεν έφερε αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στις καταλήψεις.

Σε συνάντηση που είχε  ο Σύλλογος με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ –ενώ συνεχιζόταν η κατάληψη – διατυπώθηκε η βούληση από πλευράς Διοίκησης για να δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, χωρίς, όμως, να αναληφθεί  κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, το βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί το νέο οργανόγραμμα του φορέα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, δεν μπορούν, για την ώρα,  να γίνουν οι απαιτούμενες μετακινήσεις υπαλλήλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας