Κλειστά τα αμαξοστάσια των δήμων. Όχι άλλοι νεκροί εργαζόμενοι!

951
αμαξοστάσια

Κλειστά είναι σήμερα τα αμαξοστάσια των δήμων όλης της χώρας, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα εργατικά “ατυχήματα”, με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΕ πάρθηκε μετά από τα τελευταία “ατυχήματα” στους δήμους Ασπρόπυργου και Αλίμου, ενώ διαπιστώνεται και συνεχής αδιαφορία των αρμοδίων υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και των δημάρχων, στις συνεχείς εκκλήσεις για την παροχή ατομικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στους δήμους κλείνουν σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, από τα ξημερώματα, τα αμαξοστάσια των δήμων «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

«Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του. Τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων, όσο και οι Αιρετοί όλης της χώρας που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Να σημειωθεί πως σε όλα αυτά, που συντείνουν στην εργασιακή ανασφάλεια αλλά και στους κινδύνους των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, τόσο ελλείψει παροχής ΜΑΠ όσο και λόγω ελλείψει μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, και πέραν της πρόθεσης της κυβέρνησης να περικόψει μέχρι και να καταργήσει το ανθυγιεινό επίδομα, έρχεται και το ΕΛΙΝΥΑΕ, που με την υπογραφή της διοίκησης της ΓΣΕΕ, απολύει εργαζομένους και κλείνει παραρτήματα. Και όταν μιλάμε για ΕΛΙΝΥΑΕ, μιλάμε για ένα Ίδρυμα με επιστημονικό προσωπικό, που εκπονεί επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζομένους ως εργαλείο για τα δικαιώματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας