Κλειδί για την ασφάλεια της Ελλάδας η ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων

967
ελληνορωσικών

Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο: Αρκετοί και δεν αναφέρομαι μόνο στους προκατειλημμένους, ενώ υποστηρίζουν ή ανέχονται την “αποικιοποίηση” της χώρας μας από τα δυτικά κέντρα, την ίδια ώρα φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν την Ρωσία για την “εθνική μοναξιά” μας και για έλλειψη δυναμικής παρέμβασης ώστε να σωθούμε από τις επιβουλές που αντιμετωπίζουμε ως χώρα.

Με δύο λόγια επιζητούν από μια χώρα όπως τη Ρωσία, που δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να την πλήττουμε και να την υπονομεύουμε, να “θυσιάσει” ακόμα και τα πιο ζωτικά της συμφέροντα για να υποστηρίξει, στην πραγματικότητα τα μεγάλα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, τα οποία υπηρετούμε και τα οποία επιδιώκουν τη ρωσική περιθωριοποίηση.

Αν η Ελλάδα και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ακολουθεί μια αντιρωσική μέχρι μυελού οστέων πολιτική. Αν κάνει ότι μπορεί με σειρά θεμιτών και αθέμιτων μέσων για την ασφυκτική πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας και την υπονόμευση των συμφερόντων της. Αν η Ελλάδα επιβάλλει, στο πλαίσιο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, απαράδεκτες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα και την Κριμαία. Αν η χώρα μας ματαίωσε τη Συμφωνία Λαφαζάνη-Novac για τον αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος θα παρέκαμπτε την Ουκρανία, ματαίωση που έβλαψε καίρια την ρωσική οικονομία. Αν η Ελλάδα απελαύνει ταπεινωτικά, χωρίς εξηγήσεις, Ρώσους διπλωμάτες από την χώρα μας κι’ αν διακόπτει αναιτιολόγητα διπλωματικές σχέσεις με την βασική σύμμαχο της Ρωσίας στην περιοχή, τη Συρία. Αν επίσης η εκκλησία της Ελλάδας, ακολουθώντας και αυτή νεοψυχροπολεμική πολιτική, αναγνωρίζει αυθαίρετα τη σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας, υποβοηθώντας και την θρησκευτική απομόνωση της Ρωσίας.

Αν συμβαίνουν όλα τούτα και άλλα πολλά, με την Ελλάδα να ακολουθεί κατά πόδας τους πιο νεοψυχροπολεμικούς κύκλους της Δύσης, πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να αναπτυχθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις; Και πολύ περισσότερο πως μπορούμε να αναμένουμε ότι η Ρωσία, της οποίας ο ρόλος όλο και περισσότερο αναβαθμίζεται στην περιοχή μας, να αναλάβει κόστος για την ίδια και να παρέμβει δυναμικά για την θωράκιση και την ασφάλεια της χώρας μας.

Ο κόσμος που ζούμε, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο, δεν είναι καθόλου ειδυλλιακός αλλά είναι ένας κόσμος όπου τα συμφέροντα τοποθετούνται πάνω από το δίκαιο. Και η Ελλάδα δυστυχώς βλάπτει τα συμφέροντα της Ρωσίας και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αν και η Ρωσία ποτέ δεν έβλαψε, κάθε άλλο μάλιστα, τα συμφέροντα της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κύπρου.

Σε αυτήν την χώρα δεν έχουμε κατανοήσει και δεν αναφέρομαι στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που δεν θα το κατανοήσει ποτέ, ότι σε αυτήν ειδικά την περίοδο το μεγάλο κλειδί για τη στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας βρίσκεται στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και σε μια στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας, στρατηγική συνεργασία με θετικό πρόσημο, που δεν θα στρέφεται εναντίον τρίτων αλλά θα υπηρετεί τις ανάγκες της ειρήνης,  του αμοιβαίου οφέλους, της διεθνούς νομιμότητας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας δεν μπορεί να είναι εμπόδιο και δεν είναι εμπόδιο για την ελληνορωσική συνεργασία, την οποία διακαώς επιθυμεί η Μόσχα. Άλλωστε, τα συμφέροντα Ρωσίας και Τουρκίας, ιδιαίτερα εξαιτίας του γεγονότος ότι η τελευταία επιδιώκει ηγεμονικό επεκτατικό ρόλο στην περιοχή, δεν είναι συμβατά και δεν μπορούν να εναρμονιστούν όχι μόνο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αλλά και στο άμεσο μέλλον, πράγμα που θα φανεί πολύ γρήγορα.

Το μέγα θέμα είναι όλα τούτα τα απλά και αυτονόητα να γίνουν αντιληπτά από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας και να επενεργήσουν σε μια στροφή στην εξωτερική μας πολιτική και στην ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας στη χώρα που να μην είναι απολίθωμα καταστάσεων στην περιοχή που ανήκουν σε ένα παρελθόν, που έχει φύγει και έχει χαθεί οριστικά αλλά μιας νέας ηγεσίας που να βλέπει καθαρά στο σήμερα και στο μέλλον.

B.Z

Υ.Γ: Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένας σύμμαχος της χώρας μας όσο πιστός κι’ αν είναι, δεν πρόκειται να βγάλει τα χαλίκια από τα παπούτσια μας και πολύ περισσότερο κανένας δεν βοηθάει φοβισμένες ηγεσίες και άτολμους λαούς. Αντίθετα, όλοι τους καρπαζώνουν.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι σε ιμπεριαλισμούς και εγχώριες εκμεταλλευτικές ολιγαρχίες και μόνο έθνη και λαοί που αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση είναι ικανά να βρουν συμμάχους στον περίγυρο και στο διεθνές στερέωμα και πάντοτε βρίσκουν.

Παραιτημένες, προσκυνημένες χώρες και χώρες που έχουν ξεπουληθεί και μετατραπεί σε βαθιά ταξικές και οικονομικές μισο-αποικίες, δεν τις βοηθάει κανένας, παρά μόνο τις ληστεύουν και τις ακρωτηριάζουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας