Κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο

1419
κινητοποίηση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου Aldemar.

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων τονίζει ότι η Aldemar συνεχίζει «απτόητη και αποθρασυμμένη και από την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, τον πόλεμο που έχει κηρύξει στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και σε όποιον αντιστέκεται στα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, αξιοποιώντας όλες τις μεθόδους.

Τελευταίο κρούσμα οι μαζικές πρόωρες απολύσεις για το τέλος της τουριστικής περιόδου, με απώτερο σκοπό φυσικά την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους. Μπροστά σε αυτό ούτε το πως θα βγει η δουλειά, ούτε σοβαρά ζητήματα ασφαλείας υπολογίζονται».

Επισημαίνει ότι το σωματείο «με αποφασιστικές παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ όλη την προηγούμενη εβδομάδα, απαίτησε από τον ελεγκτικό μηχανισμό να πάρει μέτρα συνολικά για αυτήν την κατάσταση και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχουν γίνει καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η εργοδοσία προκλητικά απαιτούσε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν παρατάσεις συμβάσεων για να μείνουν στη δουλειά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωμένοι. Δεν δίστασε να απολύσει παράνομα ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αν και στη συνέχεια αναδιπλώθηκε και τους επαναπροσέλαβε.

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων του Σεπτεμβρίου, με την επιχείρηση να δηλώνει άγνοια για το πότε θα εξοφλήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας