Κινητοποίηση στο υπουργείο Ανάπτυξης για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας

893
υπουργείο

Κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο «καλεί το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΣΕΝΕ) σήμερα να πάρει απόφαση και από κοινού μοιραζόμενοι και τα έξοδα της κινητοποίησης: Όλοι αύριο Πέμπτη 14/5/2020 χτυπάμε κάρτα στις 11.00 επιβιβαζόμαστε στα πούλμαν και 12.00 συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας,

Η ναυπηγική βιομηχανία είναι σε οριακή κατάσταση. Οι εργοδότες που κάποτε μας σέρβιραν ως σωτήρες (μεγαλομέτοχοι και μικρομέτοχοι) αφού για χρόνια έστησαν τρελό χορό και ξεζούμισαν τα ναυπηγεία κι εμάς τους εργαζομένους, στη συνέχεια φρόντισαν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις δικές μας πλάτες και των οικογενειών μας.

Τίποτα δεν θα είχαν καταφέρει όμως αν δεν είχαν στην υπηρεσία τους, όλα αυτά τα χρόνια,τις κυβερνήσεις τους, να τους προικοδοτούν… στέλνοντας όμως τελικά το λογαριασμό σε μας. Χτίσανε περιουσίες από τον ιδρώτα μας και τώρα μας πετάνε στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Την ίδια ώρα που η χώρα έχει τεράστιες ανάγκες για το Πολεμικό της Ναυτικό, για την ασφαλή και επαρκή κάλυψη των ακτοπλοϊκών της αναγκών, των πορθμείων και γενικότερα των θαλάσσιων μεταφορών, εργοδότες και κυβερνήσεις, οδηγούν σε εγκατάλειψη και απαξίωση, τεράστιες παραγωγικές υποδομές και το έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό.

Συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα η επίθεση στα δικαιώματά μας, στις κατακτήσεις μας θα ενταθεί από κυβέρνηση και εργοδοσία. Στόχος τους είναι είτε με τον έναν εργοδότη, είτε με τον άλλο, είτε με κρατικό έλεγχο να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί και με τα κεφάλια σκυφτά. Το Συνδικάτο μας θα πάρει το επόμενο διάστημα κι άλλες πρωτοβουλίες κλιμακώνοντας την πάλη μας.

ΟΧΙ… Δεν συναινούμε στη σφαγή μας και οργανώνουμε τη δική μας επίθεση για τη ζωή που μας αξίζει… διεκδικούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια που να καλύπτονται οι ανάγκες οι δικές μας και των οικογενειών μας.

Δεν πάει άλλο. Η λογική του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ) του να βάζουμε πλάτη και να ζητιανεύουμε λύσεις κυνηγώντας ενίοτε φαντάσματα ή παλεύοντας για όλα αυτά που είχε ανάγκη και συμφέρον η εργοδοσία έχει πια αποδειχτεί καταστροφική για εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι ο λόγος που μας έφτασε εδώ, να μας χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον καθένα και τον κίνδυνο να βρεθούμε και στον δρόμο.

ΟΧΙ άλλος χαμένος χρόνος – ΟΧΙ άλλη αναμονή

Απαιτούμε λύση τώρα από την κυβέρνηση, με τα Ναυπηγεία ανοιχτά που να εξασφαλίζει:

  • Την ολοσχερή εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων.
  • Την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία με συγκροτημένα δικαιώματα όλων των συναδέλφων την επόμενη μέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας