Κινητικότητα από Barbaros και Yavuz ανοιχτά της Κύπρου. Πού βρίσκονται

824
barbaros

Κινητικότητα ανοιχτά της Κύπρου από τα τουρκικά πλοία Barbaros και Yavuz στο πλαίσιο της Navtex που έχει εκδώσει η Άγκυρα για σεισμικές έρευνες εντός περιοχής της κυπριακής ΑΟΖ.

Πού εντοπίζονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ:

Το τουρκικό γεωτρύπανο Barbaros συνεχίζει την πορεία του ανοιχτά της Κύπρου, ενώ κινητικότητα παρουσιάζει ακόμη ένα τουρκικό πλοίο το Yavuz.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic και όπως φαίνεται από τις εικόνες που ακολουθούν το Barbaros έχει μετακινηθεί από την περιοχή ανοιχτά της Αμμοχώστου όπου βρισκόταν το πρωί και κινείται προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Οι ακριβείς συντεταγμένες του είναι: 34° 21′ 6.552″ νότια, 34° 6′ 48.672″ ανατολικά.

Πού εντοπίζεται το τουρκικό γεωτρύπανο Barbaros

Πρωινές πληροφορίες ΜΜΕ, ανέφεραν πως το Barbaros συνοδεύεται από μία φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, το Yavuz εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πάφου με τις συντεταγμένες είναι οι εξής: 34° 1′ 10.848″ νότια, 31° 51′ 42.552″ ανατολικά.

Το ακριβές «στίγμα» του Yavuz
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MARINETRAFFIC

Το ακριβές «στίγμα» του Yavuz

Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει εκδώσει Navtex έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών, εντός της διεθνώς αναγνωρισμένης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταδίκασε απερίφραστα την τουρκική προκλητικότητα, σε συνέντευξή του στην Τετάρτη, αναφέροντας πως «οι σχεδιασμοί της Τουρκίας είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κινήσεις της Τουρκίας σε Κύπρο, Ελλάδα, Λιβύη σχετίζονται μεταξύ τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας