Κινεζική απάντηση: OI ΗΠΑ στήνουν βάσεις στην Ελλάδα ενάντια στην Ρωσία

998
Κινεζική απάντηση: OI ΗΠΑ στήνουν βάσεις

Η “Γαλάζια Πατρίδα” και ο αποκλεισμός της Ρωσίας σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο είναι σε πλήρη αντίθεση και αυτό μεταφράζεται σε ραγδαίες εξελίξεις

Πυρ και μανία είναι οι Κινέζοι με τις προθέσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ότι αφορά βέβαια την δημιουργία βάσεων και την αύξηση του στρατιωτικού προσωπικού και μέσων, αφού διακυβεύονται τα δικά τους πρωτίστως τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στον Πειραιά και σε άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια.

“Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επενδύουν και να κατασκευάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, καθώς και να στέλνουν στρατεύματα στην περιοχή”, γράφει η κινεζική εφημερίδα Zhongguo Junwang, η οποία αντικατοπτρίζοντας τις πεποιθήσεις του Πεκίνου, εκτιμά ότι οι αμερικανικές κινήσεις στοχεύουν στην αύξηση της επιρροής της στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να αποδυναμωθεί η δυνατότητα των Ρώσων να κινούνται ελεύθερα στην περιοχή δια μέσω Εύξεινου Πόντου, Στενών και Αιγαίου πελάγους.

Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει από καιρό να δημιουργήσει μια αμυντική συνεργασία με χώρες της Ανατολής για να διατηρήσει αυτές τις περιοχές υπό έλεγχο, και να αποτρέψει τη Μόσχα από το να αναπτύξει την επιρροή της.

Το νομοσχέδιο για τη Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση και Άμυνα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας του 2021 αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν ένα αμυντικό άξονα με Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο για να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Κινέζοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές σημειώνουν ότι, αυτές οι χώρες εξαρτώνται πραγματικά από την Αμερική, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, αλλά δεν έχουν αξιώσεις κατά της Ρωσίας.

Αντίστοιχα, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος είναι απίθανο να υποστηρίξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.

“Οι χώρες αυτές δεν θα αντιταχθούν στη Μόσχα, αλλά θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν τα αμερικανικά συμφέροντα και να «περιορίσουν» τη Ρωσία, ενώ εκτιμάται ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο πριν από μία πιθανή στρατιωτική κρίση μεγάλης εμβέλειας στον πλανήτη, λόγω αναπροσαρμογής των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων της δύσης με την Ανατολή”, γράφει η κινεζική εφημερίδα.

Είναι γνωστό πλέον ότι η ελληνοαμερικανική συμφωνία προκαλεί τριγμούς στην Μόσχας αφού το Αιγαίο συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με την Μεσόγειο θάλασσα και η δράση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα θα φέρει ρωσικά αντίμετρα.

“Οι επιθετικές και μη φιλικές ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με το να αναπτύσσουν δυνάμεις κατά της Ρωσίας ( και στην Ελλάδα), θα φέρει αντίμετρα”, υπογράμμισε πριν μερικές ημέρες ο Αντρέι Μάσλοβ, Ρώσος Πρέσβης στην χώρα μας.

Ο ίδιος στοχοποίησε την αμερικανική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως η Μόσχα «τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς».

Ουσιαστικά με πολύ ευγενικό τρόπο ο Ρώσος πρέσβης μας προειδοποιεί σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές ότι οι ρωσικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην Κριμαία, εκτός από τα Στενά του Βοσπόρου θα στοχοποιήσουν και την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, διότι περί αυτού πρόκειται.

Έως τώρα ήταν η Σούδα «κόκκαλο» στο στόμα της Κόκκινης Αρκούδας, αλλά μετά την χθεσινή συμφωνία προστέθηκε και η Αλεξανδρούπολη, που ελέγχει τα Στενά του Βοσπόρου που τόσο “καίνε” την Μόσχα.

Μέσα σε αυτό κλίμα αν βάλουμε τα νεο-οθωμανικά σχέδια με την “Γαλάζια Πατρίδα”, θα δούμε ότι το τουρκικό σχέδιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αμερικανικό που στοχεύει όμως στην ρωσική παρουσία.

Αν οι Τούρκοι με το καλό δεν εισέλθουν ξανά στο “μαντρί της δύσης”, αυτό θα γίνει με άλλον τρόπο, που ονομάζεται κράτος του Κουρδιστάν και σχέδιο διαμελισμού μέρους της ΝΑ Τουρκίας, αφού για όλα τα ενδεχόμενα φέρεται να έχει προνοήσει το δυτικό σύστημα εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας