Κινεζικά άρματα μάχης VT-2 παρελαύνουν στην Τανζανία-Κίνα οργώνει την Αφρική

961
Κινεζικά άρματα μάχης VT-2 παρελαύνουν

Η Κίνα ξεκίνησε την εξαγωγή των αρμάτων μάχης VT-2 στην Αφρική. Δυο τέτοια οχήματα μάχης, βαμμένα σε χρώματα διασπαστικής παραλλαγής του Στρατού της Τανζανίας, εντοπίστηκαν την περασμένη Πέμπτη σε παρέλαση Στρατιωτικού εξοπλισμού που ήταν αφιερωμένη στην εξηκοστή επέτειο της Ανεξαρτησίας της Τανζανίας. Μεταφέρθηκαν με αρματοφορείς μέσα στο στάδιο της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Νταρ-ες-Σαλαάμ.

Το VT-2 είναι η εξαγωγική έκδοση του άρματος μάχης Type 96A. Το συγκεκριμένο άρμα συμμετείχε στον ρωσικό διαγωνισμό του αρματικού διάθλου και τις κοινές ρωσοκινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις.

Όπως όλα τα βαριά τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα οχήματα της Κίνας, διαθέτει ένα λειόκαννο πυροβόλο 125 χλστ. Είναι ένα τροποποιημένο αντίγραφο του σοβιετικού πυροβόλου που εισήλθε σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1970. Έχει αυτόματη γέμιση με 22 βλήματα άμεσης χρήσης. Ο ρυθμός βολής είναι οχτώ βλήματα ανα λεπτό. Υπάρχει επίσης ένα συζυγές πολυβόλο 7,62 χλστ.

Ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο 12,7 χλστ, που χρησιμοποιείται απο τον Αρχηγό, είναι τοποθετημένο πάνω στον πύργο.

Τα σκοπευτικά με το κανάλι θερμικής απεικόνισης επιτρέπουν στον χειριστή να χρησιμοποιεί τα όπλα του άρματος ημέρα και νύχτα.

Ο Αρχηγός μπορεί, αν απαιτηθεί, να εκτελέσει βολή από τα όπλα του άρματος.

Το άρμα διαθέτει θωράκιση πολλαπλών στρώσεων στο μπροστινό μέρος του σκάφους και του πύργου, ενισχυόμενη με αρθρωτή αντιδραστική θωράκιση.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, η ισχύς του κινητήρα έχει αυξηθεί στους 800 ίππους. Η ανώτατη ταχύτητα επι δρόμων μπορεί να φτάσει τα 65 χλμ/ωρα. Η αυτονομία καυσίμου με τις εφεδρικές δεξαμενές καυσίμου είναι 600 χλμ. Το βάρος μάχης είναι 42800 κιλά. Το πλήρωμα είναι τριμελές – Αρχηγός, Πυροβολητής και Οδηγός.

Δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των αποκτηθέντων VT-2. Στην υπηρεσία των επίγειων δυνάμεων της Τανζανίας βρίσκονται 15 εκσυγχρονισμένα κινεζικής κατασκευής Type 59G, όπως επίσης 25 ελαφρά Type 62 και δύο Type 63A.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας