Κινδύνευσαν άνθρωποι από την κακοκαιρία στην Κρήτη

901
κινδύνευσαν

Στη διάσωση 18 ανθρώπων που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους από τη στάθμη του νερού που αυξήθηκε επικίνδυνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού, στη Σητεία.

Μέσα σε λίγες ώρες οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς. Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δυο ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από την οικία τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στο Μακρύ Γυαλό. Τέσσερις άνθρωποι ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά για να τους απεγκλωβίσουν λίγο αργότερα άνδρες της Πυροσβεστικής.

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι. Ευτυχώς καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις και να παραδίδουμε τους ανθρώπους που κινδύνευαν στους οικείους τους», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δυο οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη της Σητείας, εμφανίζουν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε επτά ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν από τη στάθμη των νερών.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Κυριακή ισχυρές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας